inTurda.ro

„O gura de relaxare: Turda”, scrie StudentPress.ro

„O gura de relaxare: Turda”, scrie StudentPress.ro

„O gura de relaxare: Turda”, scrie StudentPress.ro
ianuarie 28
14:49 2015

      Dezső Erika studenta la Departamentul de Jurnalism din cadrul Facultatii de Stiinte Politice Administrative si ale Comunicarii, Universitatea „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca, a realizat un articol despre Turda, cu un titlu frumos : „O gura de relaxare: Turda”

StudentPress.ro este un portal de presă generalist care îşi propune să promoveze tinerele voci ale jurnalismului clujean. Întregul conţinut al website-ului este realizat de studenţii Departamentului de Jurnalism din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, Universitatea „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca

Salina Turda

Orașul Turda se situează la aproximativ 30 de kilometri de Cluj-Napoca, iar Salina Turda se află în cartierul Turda Nouă sau în centrul turistic Salina-Durgău.

Salina a fost redeschisă în 1992, de această dată fiind obiectiv turistic. Iar în perioada 2008- 2010, a fost modernizată în cadrul unui proiect de 6 milioane de euro.

În afara celor enumerate, salina deține și un centru spa cu masaj și fitness, având și bazin de înot. Pentru aceste servicii se plătește separat, decât prețul de intrare în salină.

În cazul în care îți iei cu tine de învățat, o poți face fără probleme în Mina Ghizela, Mina Tereza sau Mina Rudolf, unde sunt bănci.

Dacă nu îți uiți carnetul de student beneficiezi și de mici reduceri la intrare și în centrul spa.

Lacurile Durgău:

Lacurile sărate se află la intrarea nouă în salina Turda. Acestea s-au format prin umplerea cu apă a unor foste mine de sare prăbușite. Există șase astfel de lacuri, însă unele au secat și doar două au fost amenajate în așa fel încât să fie folosite în scop turistic și/sau terapeutic.

La intrare, după ora 17 sau dacă ești student, plătești o taxă de 5 lei.

Iar dacă tot ești prin zonă, în Turda poți vizita și alte obiective turistice, precum grădina zoologică, mormântul lui Mihai Viteazul, statuia Dr. Ioan Rațiu, lapidariul, Palatul Princiar, biserici sau alte clădiri semnificative.

 

 

Related Articles

Citește articolul precedent:
Accident mortal la Căpușu Mare. Un polițist de frontieră băut la volan a intrat într-o Dacie

Un accident grav de circulaţie a avut loc, miercuri dimineaţa, în localitatea clujeană Căpuşu Mare. Un bărbat şi-a pierdut viaţa...

Închide