inTurda.ro

Morminte romane din secolul al II-lea descoperite în centrul orașului Turda

Morminte romane din secolul al II-lea descoperite în centrul orașului Turda

Morminte romane din secolul al II-lea descoperite în centrul orașului Turda
ianuarie 29
10:09 2015
Lucrarile de canalizare, de pe strada Libertatii din Turda, au scos la lumina doua sarcofage romane care se aflau la mica adancime. Mormintele descoperite dateaza din secolul al doilea sau al treilea, dupa Cristos, din perioada existentei Daciei Romane.

Morminte romane din secolul al II-lea gasite pe strada Libertatii din Turda

Acestea fac parte din necropola de nord a Potaissei Romane. In cele doua sarcofage au fost gasite oase umane si probabil oase de animale, dar si fragmente de vase ceramice, sarcofagele fiind partial afectate de lucrarile de canalizare executate prin anii 60.

In acelasi perimetru s-a mai gasit un fragment de fronton triunghiular ce infatiseaza o Scylla, care provine de la un complex funerar, ceea ce arata ca in zona delimitata de strada Libertatii si Aleea Titulescu a existat o necropola romana, in perioada Daciei Romane.

Descoperirea acestor sarcofage a necesitat respectarea legislatiei privind cercetarea unor astfel de zone, ceea ce a impiedicat continuarea lucrarilor de canalizare in zona.

Sursa: Pro TV

Related Articles

Citește articolul precedent:
Lucian Nemeș, viceprimarul Turzii, a câștigat procesul cu ANI

Lucian Nemeş a fost acuzat că a participat la elaborarea proiectului de hotărâre prin care tatăl său, Vasile Nemeş, a...

Închide