inTurda.ro

Consilierii independenți se grupează la Turda, după modelul din Consiliul Județean Cluj

Consilierii independenți se grupează la Turda, după modelul din Consiliul Județean Cluj

Consilierii independenți se grupează la Turda, după modelul din Consiliul Județean Cluj
februarie 05
13:11 2015

Trei consilieri locali turdeni, Mariana Dobra, Lucian Varo și Sorin Bichiș, s-au grupat într-un grup independent, pentru a avea o poziție mai solidă în Consiliul Local Turda. Aceștia au procedat după modelul celor 4 consilieri județeni, printre care turdeanca Andreea Morar și Axente Husar (Câmpia Turzii), care au făcut recent aceeași mișcare. Mai jos regăsiți comunicatul lor de presă și ce-și doresc după noua asociere.

 

Noi, consilierii locali Mariana Dobra, Lucian Varo si Sorin Bichis, am semnat azi un protocol de colaborare si vom forma un grup nou in Consiliul Local pe care il vom anunta la urmatoarea sedinta a Consiliului Local.

Pozitia noastra va fi una de opozitie fata de majoritatea PNL – PSD formata in Consiliul Local. Ne vom angaja sa facem o opozitie constructiva si vom arata turdenilor tot ce nu se face bine in Turda si acolo unde situatia impune vom veni cu solutii alternative. Problemele cu care se confrunta Turda le vom aborda intr-un mod pozitiv si activ si vom fi vocea turdenilor in Consiliul Local.

PROTOCOL DE COLABORARE

incheiat azi 04.02.2015

intre consilierii locali Mariana Dobra, Lucian Varo, Sorin Bichis

Analizand activitatea Consiliului Local Turda din ultima perioada, am constatat ca nu mai exista opozitie politica la actuala majoritate creata in urma desfiintarii USL si a efectelor generate de OUG 55/2014. PSD si noul PNL se sustin reciproc in adoptarea unor hotarari de consiliu care nu reprezinta interesele turdenilor (vezi majorarea tarifelor pentru compania privata Prival, aprobarea bugetului la Salina SA, etc.) Acest fapt este periculos pentru existenta democratiei, pentru ceea ce reprezinta idealurile democratice! Am hotarat de comun acord sa semnam acest protocol de colaborare in vederea sustinerii in cadrul Consiliului Local a intereselor Turzii si ale turdenilor. Turdenii isi doresc si asteapta de la alesii locali rezolvarea necesitatilor, a lucrurilor de bun simt (drumuri, trotuare, curatenie, banul public bine gospodarit, etc.) si nu proiecte megalomanice.

Mariana Dobra, Lucian Varo, Sorin Bichis ne constituim astazi, prin semnarea acestui protocol, intr-un grup independent, avand ca unic scop: INTERESELE CETATENILOR TURDENI!

Grupul se va intalni saptamanal sau ori de cate ori este nevoie pentru a analiza si discuta problemele si necesitatile cetatenilor si pe care administratia locala trebuie sa le rezolve. Proiectele de hotarare puse pe ordinea de zi a Consiliului Local vor fi analizate din punctul de vedere al oportunitatii si al legalitatii de catre membrii grupului, urmand ca decizia finala exprimata prin vot in Consiliul Local, sa fie luata de comun acord si in interesul cetatenilor.

Mariana Dobra Lucian Varo Sorin Bichis

Related Articles

Citește articolul precedent:
Primăria Turda obligă „spărgătorii de drumuri” la refacerea acestora

Aducem la cunoştinţa cetăţenilor municipiului Turda următoarele aspecte tehnice şi legislative privind lucrările de reabilitare/extindere/înlocuire reţele de utilităţi în municipiul...

Închide