inTurda.ro

Proiect Internațional la Școala Teodor Murășanu

Proiect Internațional la Școala Teodor Murășanu

Proiect Internațional la Școala Teodor Murășanu
februarie 27
14:30 2015

Proiect Internațional la Școala Teodor Murășanu

Doisprezece elevi ai Școlii Gimnaziale “Teodor Murășanu” din municipiul Turda, participă pentru prima dată la Proiectul Internațional „Porți verzi”, cu sediul ȋn Ungaria – Szeged.

Proiectul are două sesiuni: cea dedicată Datinilor de Iarnă și secțiunea dedicată ecologiei – „Expoziție călătoare” prin care copiii transmit mesajul că mediul ȋnconjurător trebuie protejat.
Echipa ecologiștilor de la Școala Gimnazială “Teodor Murășanu” din Turda – Junior rangers, coordonată de doamna profesor Lucica Irimia a expus șase planșe cu desene pe tema respectării și ȋngrijirii mediului ȋn mai multe locuri pentru a fi văzute de cât mai multă lume.

Mesajul lor este: „Pământul este ȋn mâinile noastre” și  atrag astfel atenția comunității asupra combaterii poluării, promovează acțiuni de conștientizare despre efectele schimbării climaterice asupra Planetei Pământ și că numai ȋmpreună putem salva Planeta Albastră! Trebuie să cunoaștem relația care există ȋntre protecția mediului și protecția omului, a vieții, ȋn general, pentru a conserva mediul și pentru a-l transmite ȋn stare naturală generațiilor viitoare.

Proiectul Internațional cuprinde școli din Europa de Est și Centrală, iar preocuparea majoră este implicarea copiilor ȋn activități de voluntariat și ȋn acțiuni caritabile. Scopul manifestărilor este acela de a face din tânăra generație, oamenii de mâine ai planetei Pământ, de a dezvolta calități etice, civice și morale.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Primăria Turda recomandă concertul de mâine, 28 Februarie 2015, organizat la Salina Turda

Primăria Municipiului Turda vă invită să participați mâine, 28 Februarie 2015, la un concert extraordinar organizat în amfiteatrul Salinei Turda....

Închide