inTurda.ro

Salina Turda pe paginile Calatorieperfecta.ro . „Indiferent de anotimp, fa-ti timp si mergi sa vezi probabil cea mai frumoasa salina din tara!”

Salina Turda pe paginile Calatorieperfecta.ro . „Indiferent de anotimp, fa-ti timp si mergi sa vezi probabil cea mai frumoasa salina din tara!”

Salina Turda pe paginile Calatorieperfecta.ro . „Indiferent de anotimp, fa-ti timp si mergi sa vezi probabil cea mai frumoasa salina din tara!”
februarie 28
10:20 2015

Un nou articol despre Salina Turda, a aparut pe site-urile specializate in domeniul calatoriei. Vezi aici un articol marca calatorieperfecta.ro:

Salina de la Turda devine un obiectiv turistic important

   Bucuresti – Poienile Izei… 626 km. Locul cel mai indepartat din Romania unde am avut ocazia sa ajung. Bucuresti- Rm. Valcea – Cluj – Dej – destinatia finala! Maramures. Locul unde peisajele iti taie respiratia si unde bisericile de lemn se ridica spre cer. Dar pana sa ajungem in Maramures sa va povestesc cate ceva despre salina de la Turda… E in drum. Merita!

A aparut in emisiuni celebre despre travel, au fost articole intregi dedicate ei si incet incet, restaurata fiind, devine un obiectiv important al acelei zone.

Ca informatii generale –

      Programul este intre orele 09.00-17.00 iar biletele costa 20 de lei pentru adulţi, 12 lei pentru pensionari şi 10 lei pentru elevi, studenţi şi copii. Imbracati-va mai gros. In mina sunt vreo 12-14 grade deci e frig. Si la iesire asteptati-va sa fiti plini de sare. Aerul sarat din interior se depune pe haine. Ca preturi in salina gasim – 5 lei/persoană la roata mare (8 minute), 10 lei/persoană/30 de minute la terenul de minigolf, 10 lei/persoană la terenul de bowling, 10 lei/persoană la plimbarea cu barca, închirierea terenului de sport e 100 de lei/oră, închirierea amfiteatrului este 200 lei/oră, închirierea unei mese de tenis 10 lei/oră, iar închirierea unei mese de biliard 0,2 lei/minut.Va trebuie vreo 2 ore pentru vizita. Timp in care poti ajunge peste tot cu liftul sau pe scari. Interesant pe scari e cum la fiecare nivel scrie anul in care s a ajuns acolo. Nu recomand scarile decat pentru cei care sunt mai subtirei si sunt obisnuiti cu efortul. Cred ca sunt 15 nivele pana jos apoi pana la barcute inca vreo 8-10.

  Nu am avut nici o clipa senzatia de claustrofobie data de un spatiu inchis. Asta probabil pentru ca spatiul este imens…Chiar mi-am pus intrebarea  – muncitorii/minerii care au sapat aici si-au imaginat cat de mare o sa ajunga gaura aceea? Probabil ca nu. Oricum, este un loc pe care il recomand cu drag. Indiferent de anotimp, fa-ti timp si mergi sa vezi probabil cea mai frumoasa salina din tara!

 

Related Articles

Citește articolul precedent:
Bilete online cu cardul pe telefonul mobil pentru călătorii cu transportul în comun din Turda

Utilizatorii mijloacelor de transport în comun din Alba Iulia şi Turda îşi pot procura biletele de călătorie online cu cardul,...

Închide