inTurda.ro

Arbitrii meciului Potaissa Turda – CSM Bucuresti, au primit cea mai dura sanctiune din acest sezon:

Arbitrii meciului Potaissa Turda – CSM Bucuresti, au primit cea mai dura sanctiune din acest sezon:

Arbitrii meciului Potaissa Turda – CSM Bucuresti,  au primit cea mai dura sanctiune din acest sezon:
martie 05
13:20 2015

Artbitrii Claudiu Belean si Valentin Calina au influentat rezultatul meciului Potaissa Turda – CSM Bucuresti, scrie Prosport.ro . Vezi ce decizie a luat Comisia Centrala de Arbitrii, un urma acuzatiilor echipei bucurestene.

Partida Potaissa Turda – CSM Bucureşti (scor 26-26), din cadrul etapei a 19-a a Ligii Naţionale, s-a încheiat cu un val de acuze la adresa arbitrajului prestat de cuplul Claudiu Belean – Valentin Călina. CSM Bucureşti a susţinut că scorul final a fost infleunţat de arbitri, iar cazul a evoluat în aşa fel încât s-a insinuat inclusiv faptul că acest cuplu ar fi fost trimis la comandă la Turda. Comisia de Arbitri a demontat acuzaţiile, mai mult au dictat cea mai dură sancţiune din acest sezon: trei luni de suspendare pentru Belean – Călina.

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Handbal a ratificat hotărârea Comisiei Centrale de Arbitri, de sancţionare a cuplului de arbitri Claudiu Belean – Valentin Călina cu 3 luni de suspendare, începând cu 4 martie. Decizia CCA a venit în urma meciului cu cântec dintre Potaissa Turda şi CSM Bucureşti, încheiat la egalitate, scor 26-26. Printre altele, cei doi arbitri n-au văzut o aruncare de la 7 metri pentru CSM Bucureşti, cu 17 secunde înainte de final, la 26-26, cum nu au dictat nici o a doua eliminare pentru Turda, cu 7 secunde înainte de terminarea jocului.

Formaţia bucureşteană a formulat şi o reclamaţie către CCA, iar după ce a analizat ultimele 10 minute ale jocului forul prezidat de Alin Cârligeanu a aplicat cea mai drastică sancţiune din acest sezon. Conform unor surse ProSport, 3 luni de suspendare pentru un cuplu de arbitri înseamnă influenţarea rezultatului final. CCA a considerat că Belean şi Călina au comis greşeli grave, dar nu s-a pus şi problema intenţiei de a greşi. În acest ultim caz, sancţiunea ar fi fost de 6 luni. Prin decizia luată, Comisia de Arbitri a demontat şi acuzaţia, că i-ar fi trimis la comandă pe cei doi arbitri la Turda.

Belean şi Călina sunt al doilea cuplu de arbitri care primeşte în acest sezon o astfel de sancţiune, după Ionuţ Velişcă – Cristinel Vlad (Buzău), care a primit tot 3 luni de pauză după partida Energia Pandurii Tg. Jiu – Potaissa Turda (scor 23-22, etapa a 14-a). De această dată, formaţia clujeană a fost cea care a fost dezavantajată de arbitraj. Belean şi Călina au mai avut două jocuri în care au fost acuzaţi de greşeli, partidele HCM Roman – Corona Braşov şi Dinamo – Politehnica Timişoara.

În acest sezon, CCA a mai aplicat aproximativ 17-18 sancţiuni, avertismente şi suspendări pentru o lună.

 

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Peste 200 de persoane au fost angajate prin CCOFM Turda în anul 2014!

Centrul de Consiliere pentru Ocuparea Forţei de Muncă a contribuit în ultimul an calendaristic la angajarea a peste 200 de...

Închide