inTurda.ro

Curs GRATUIT de iniţiere în fotografie la Turda

Curs GRATUIT de iniţiere în fotografie la Turda

Curs GRATUIT de iniţiere în fotografie la Turda
martie 05
12:33 2015

De ce, cu ce, cum, când şi cu ce scop fotografiem? Artistul vizual Sebastian Vaida te va lămuri în detaliu cu privire la toate aceste aspecte, în cadrul cursului de iniţiere în fotografie pe care îl va susţine în 19 martie 2015, la Centrul Raţiu pentru Democraţie. 

Fie că deţii deja un aparat de fotografiat sau intenţionezi să îţi cumperi unul, acest workshop te va ajuta să înţelegi modalitatea de funcţionare a acestor aparate. Vom parcurge principalele aspecte ce ţin de tehnica fotografică, vom discuta despre accesoriile aparatelor de fotografiat şi vom răspunde la toate întrebările pe care le-ai avut până acum în domeniul fotografiei. Toate acestea îţi vor trezi curiozitatea de a afla mai multe despre fotografie şi te vor ajuta să realizezi fotografiile la un nivel calitativ mai înalt.

Workshopul este gratuit, iar înscrierea se face accesând linkul: http://www.photoromaniafestival.ro/academia/curs-de-initiere-in-fotografie/

Tematică:

De ce fotografiem?
Vom discuta motivele pentru care fotografiem, ce tipuri de fotografie ne plac și diferențele dintre acestea.

Cu ce fotografiem?
Pe aceasta tema, vom discuta despre principalele tipuri de aparate de fotografiat, cu asemanarile și deosebirile dintre ele. Tot aici vom discuta despre cele mai importante elemente de luat în calcul atunci când ne alegem un aparat de fotografiat.

Cum fotografiem?
Aceasta este probabil cea mai puțin plăcută parte din orice curs de initiere în fotografie. Vom face însă astfel încât sa rămâneți cu o impresie plăcută și sa priviți altfel partea de tehnica fotografica. Vom clarifica, pe înțelesul tuturor, acele aspecte tehnice care, treptat, vor deveni automatizate. Astfel, va veți putea centra doar pe partea creativa și pe compozitie.

Când fotografiem?
Vom discuta despre momentele în care fotografiem, fie ca este vorba de zi sau noapte, cu lumina naturala sau artificiala.

Ce facem cu fotografiile?
Cursul nu ar fi complet dacă nu am discuta și despre scopul fotografiilor. Vom lamuri deci și acest aspect, și anume ce facem cu o fotografie, odată ce am realizat-o. Vom realiza o scurta demonstrație de editare a fotografiilor, cu exemplificari de pregătire a imaginilor atât pentru afisare în mediul online cât și de tiparire.

Cursul face parte din Academia de Primăvară Photo Romania, eveniment care se va desfăşura între 15 şi 29 martie şi constituie un preambul pentru Festivalul Photo Romania, 15 – 24 mai.

Academia de Primăvară include workshopuri cu teme diverse, de la fotografia de concert la cea de nuntă ori de natură, precum şi expoziţia în aer liber „Clujul merită”. Detalii despre evenimentele Academiei de Primăvară veţi găsi în următoarele zile pe pagina de Facebook Photo Romania Festival. facebook.com/photoromaniafestival.

Partener principal Photo Romania 2015: Nikon
Partener al Photo Romania 2015: F64
Partener workshop: Ratiu Center for Democracy.

Eveniment în cadrul programului Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului: www.cluj2015.euYouth@Cluj-Napoca 2015.

Proiectul Photo Romania 2015 este finanţat prin intermediul Grantului SEE 2009-2014, programul PA17/RO13 „Promovarea diversităţii în cultura şi artă în cadrul patrimoniului cultural”.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Aeroportul din Cluj a pierdut un proiect european de 76 de milioane de euro

     Clujul a pierdut 76 de milioane de euro, fonduri din care ar fi trebuit modernizat aeroportul din oraş,...

Închide