inTurda.ro

Peste 200 de persoane au fost angajate prin CCOFM Turda în anul 2014!

Peste 200 de persoane au fost angajate prin CCOFM Turda în anul 2014!

Peste 200 de persoane au fost angajate prin CCOFM Turda în anul 2014!
martie 05
12:46 2015

Centrul de Consiliere pentru Ocuparea Forţei de Muncă a contribuit în ultimul an calendaristic la angajarea a peste 200 de persoane și la calificarea a peste 50 de persoane.

Astfel, în anul 2014 au fost înscrise în baza de date un număr de 878 de persoane, din care 212 persoane au fost angajate. În ceea ce privește calificarea, 36 de persoane au beneficiat de calificare gratuită (15 persoane curs Broderie manuală, 5 persoane curs Manager Proiect, și 16 persoane curs Îngrijitor bătrâni la domiciliu), iar 16 persoane au beneficiat de facilitarea înscrierii la cursul de Administrator Imobileorganizat de un agent economic.

Centrul de Consiliere pentru Ocuparea Forţei de Muncă a afișat anul trecut 416 locuri de muncă vacante. 20 de angajatori au ales să colaboreze cu CCOFM pentru afișarea locurilor de muncă vacante în unitățile economice în anul 2014.

Figura 1. Distribuţia persoanelor înscrise la CCOFM în anul 2014, după nivelul de instuire:

CCOFM 2014

Centrul de Consiliere pentru Ocuparea Forţei de Muncă funcționează în subordinea Serviciului Finanțări Externe și Relații Internaționale din cadrul Primăriei Turda. Acesta s-a înfiinţat în anul 2005 printr-o finanţare Phare, Programul de Coeziune Economică şi Socială, componenta Dezvoltarea Resurselor Umane şi a fost conceput ca un centru a cărui activităţi să vină în completarea celor existente pe piaţă în ceea ce priveşte consilierea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

De la inaugurare și până în prezent, în baza de date a CCOFM Turda s-au înscris 5.414 persoane, au fost angajate prin intermediul nostru un număr de 699 persoane și au fost instruite 270 de persoane.

Misiunea Centrului de Consiliere pentru Ocuparea Forţei de Muncă este informarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă din zona Turda despre posibilităţile de angajare, a calificării / recalificării / perfecţionării acestora pentru a creşte şansa lor de angajare pe piaţa forţei de muncă, angajându-ne astfel în închiderea circuitului impus de procesul de ocupare a forţei de muncă: informare → formare →  angajare.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Curs GRATUIT de iniţiere în fotografie la Turda

De ce, cu ce, cum, când şi cu ce scop fotografiem? Artistul vizual Sebastian Vaida te va lămuri în detaliu...

Închide