inTurda.ro

Poliția Locală a intervenit pentru prevenirea problemelor sesizate la Școala Avram Iancu

Poliția Locală a intervenit pentru prevenirea problemelor sesizate la Școala Avram Iancu

Poliția Locală a intervenit pentru prevenirea problemelor sesizate la Școala Avram Iancu
martie 12
13:36 2015

Informare: Poliția Locală Turda

Poliţiştii locali din cadrul Biroului Ordine Publică – Poliția Locală Turda, pe parcursul anului școlar și-au desfăşurat activitatea în 13 locaţii ale celor 11 unităţi şcolare conform planificărilor, prin rotația posturilor, pentru asigurarea ordinii, liniştii publice în școală și perimetrul acestora, în scopul asigurării securității corporale a elevilor, a cadrelor didactice și a personalului din școală, pe timpul cursurilor şcolare.

În timpul programului, polițiștii locali  patrulează  în perimetrul și incinta școlii pentru a combate absenteismul, aplanează mici conflicte între elevi şi legitimează persoane din exeriorul unităţilor şcolare – majoritatea părinți, care au intrat în incinta școlii, în diverse scopuri persoanale (majoritatea intenţionau să se informze cu privire la situația școlară a copiilor), și au însoțit profesorii sau diriginții la domiciliul „elevilor problemă”.

Agentul de poliție  care își desfășoară activitatea într-o unitate școlară, în general, între orele 07.20 – 08.15 și 12.00 – 12.30 acţionează în zona trecerilor pentru pietoni din apropierea unităţii şcolare pentru a asigura traversarea în siguranţă a elevilor.

Întrucât în ultima perioadă, în perimetrul Școlii „Avram Iancu” au apărut fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, mai exact, diverse discuții contradictorii și acuzații reciproce între părinți, în timp ce își așteptau copiii la terminarea  cursurile școlare, Poliția Locală Turda a luat măsuri punctuale pentru aplanarea acestora. Pentru combaterea și prevenirea acestor evenimente, Poliția Locală și-a dublat personalul între orele 11.30 – 13.30, astfel încât în această perioadă a zilei va fi asigurată atât traversarea în siguranță a elevilor cât și liniștea și ordinea publică în perimetrul școlii până la plecarea elevilor din școală.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Reduceri de 10% la plata impozitelor locale înainte de 31 Martie 2015!

Anunț: Primăria municipiului Turda – Direcția Impozite și Taxe Locale Primăria municipiului Turda – Direcția Impozite și Taxe Locale aduce...

Închide