inTurda.ro

Vocea Transilvaniei: Salina Turda în topul destinaţiilor turistice din Transilvania

Vocea Transilvaniei: Salina Turda în topul destinaţiilor turistice din Transilvania

Vocea Transilvaniei: Salina Turda în topul destinaţiilor turistice din Transilvania
martie 22
13:49 2015

Transilvania e mereu prezentă în topurile internaţionale privind destinaţiile perfecte pentru o vacanţă, fie că e doar pentru un weekend sau un adevărat sejur. Imaginile din judeţele Ardealului, fie că vorbim de cetăţi, munţi, lacuri sau centrele istorice ale oraşelor mari fac înconjurul internetului şi adună milioane de „like”-uri pe reţelele de socializare.

Milioane de oameni îşi trec pe listă obiectivele turistice din Transilvania după ce văd galeriile foto impresionante din oraşele din Ardeal, iar mulţi chiar ajung aici, indiferent că vorbim de vecini din Ungaria, nemţi sau austrieci, francezi, britanici sau chiar americani.

Vocea Transilvaniei vă prezintă câteva dintre cele mai vizitate obiective turistice din mai multe judeţe ale Transilvaniei:

 1.Cetatea Alba Carolina a dus la o explozie de vizitatori şi e o lecţie de turism pentru întraga ţară

2.Cimitirul Vesel din Săpânţa, cel mai vizitat obiectiv turistic din Maramureş

2. Salina Turda din Cluj e „minunea” din subteran despre care vorbeşte o lume întreagă

În județul Cluj, de departe cel mai vizitat obiectiv turistic este Salina Turda. Inaugurată în 2010, după ce a fost reabilitată din fonduri europene, Salina Turda a devenit în scurt timp, de la o grotă în care nu intra nimeni, cel mai vizitat obiectiv turistic al României, „grota” care a atras, anual, sute de mii de turiști veniți din colțurile lumii. Apoi, Salina Turda și-a câștigat și binemeritatul loc de a fi plasată în topurile celor mai interesante, fascinante sau inedite locuri de vizitat de pe planetă.

Vestea despre frumusețea locului și despre beneficiile pe care le aduce sănătății aerul sărat de aici s-au împrăștiat repede în întreaga lume. Anul trecut, aproape 500.000 de oameni au călcat pragul Salinei Turda. Mina Rudolf, lacul sărat pe care se poate merge cu barca sau terenurile de baschet și golf din subteran sunt principalele puncte de atracție ale locului, iar cei din conducerea salinei au început deja reabilitarea Minei Jozsef, aclo unde este sala ecourilor.

”Anul trecut în luna septembrie s-a făcut o galerie de legătură între Mina Joszef și Mina Tereza, cea cu lacul și bărcuțele, acum va fi amenajată pentru public. Vom reabilita scările, vom avea un lift, iar în 2016 va fi deschisă publicului. De curând am amenajat și un mini-muzeu la scara bogaților cu obiecte găsite în salină de-a lungul timpului, e vorba de obiecte cu care lucrau tăietorii de sare. În următoarea perioadă roata panoramică va intra în modernizare, va avea jocuri de lumini, leduri și drapele ale țărilor din UE. Estimăm că nu va fi funcțională cel mult 2,3 zile”, a mai spus Adrian Soporan, consilier de marketing

Numărul de vizitatori crește de la an la an

”În 2014, a fost inaugurat în interiorul Salinei Turda și un centru SPA, care a mai atras un număr însemnat de vizitatori, iar până la în toamna acestui an, cei care se ocupă de administrarea Salinei spun că vor finaliza și reabilitarea hotelului Potaissa, ceea ce va duce la creșterea numărului de turiști, având în vedere că aceștia se vor putea caza în hotelul propriu al Salinei.În 2014 am avut aproape 500.000 de vizitatori, iar recordul absolut a fost înregsitrat în data de 15 august, când 6.400 de turiști au intrat în salină. De obicei, în zilele de sărbătoare avem cei mai mulți turiști, acesta este și motivul pentru care și în acest an, de sărbătorile pascale avem program normal. Turiștii sunt din România, dar și din străinătate, pentru că sunt mulți care vin și își fac concediile în România. Pentru anul 2015, noi credem că numărul de vizitatori va crește, având în vedere participarea noastră la târgurile internaționale de turism”, a declarat pentru Vocea Transilvaniei, Adrian Soporan, consilier marketing în cadrul Salinei Turda

Ultimele târguri turistice internaționale la care a fost prezent și standul Salinei Turda, au fost cel de la Budapesta, în februarie și cel de la Berlin, de la începutul lunii martie 2015. La târgul de turism de la Berlin, cel mai mare de acest fel din Europa, au participat 180 de țări, iar la standul Salinei, turiștii străini au putut afla informații despre Turda si imprejurimile sale, despre pachetele de servicii ale centrului SPA Potaisa Turda, dar și informații despre deja binecunoscuta mină de sare de la Turda.

Adrian Soporan a mai spus că deși numărul mare de turiști vine din România, există și foarte mulți turiști străini, Ungaria, Polonia, Cehia, Spania și Germania fiind țările din top 5, de unde vin străinii să vadă minunea de sub pământ de la Turda. Statisticile arată că nu au lipsit însă nici vizitatori din Statele Unite ale Americii sau din Suedia.

Salina Turda, în topul celor mai bune destinații turistice din lume

Salina Turda a fost lăudată de jurnaliștii de la CNN, de actorul Jared Leto, care a scris pe Twitter că și-ar dori să viziteze acest loc, iar în decembrie 2013, Salina a fost inclusă într-un top al celor “25 de destinaţii incredibile de călătorie despre care nu ştiai că există”, realizat de Business Insider.

La începutul acestui an, Salina Turda a fost lăudată și în Marea Britanie, de jurnaliștii de la Dailymail, care au realizat un reportaj generos despre salină.

4. Vulturul Negru, simbolul oraşului Oradea

5. Grădina Botanică din Jibou – locul pe care trebuie să-l vezi dacă ajungi în Sălaj

6. Cetatea Râşnov şi Biserica Neagră sunt atracţiile din Braşov

7.  „Cel mai bun drum din lume” a împlinit 40 de ani de la inaugurare în 2014 şi rămâne, alături de Bâlea Lac, atracţia din Sibiu

8. Băile Figa din Bistriţa Năsăud au atras turiștii ca un magnet

 

sursa: VoceaTransilvaniei.ro

Related Articles

Citește articolul precedent:
România joacă deseara meciul decisiv pentru calificare, după ce Turcia a învins Finlanda 27-20. Vezi VIDEO:

HANDBAL - Junioarele, aproape de Europene Nationala sub 17 ani a Romaniei joaca in aceasta seara contra Turciei, de la...

Închide