inTurda.ro

”Cum devin „prietenul” cărții”, proiect de educație pentru lectură la Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu”

”Cum devin „prietenul” cărții”, proiect de educație pentru lectură la Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu”

”Cum devin „prietenul” cărții”, proiect de educație pentru lectură la Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu”
martie 24
11:24 2015

În perioada 10 noiembrie 2014 – 30 martie 2015,  la secţiile pentru copii (centru şi filiala Oprişani) ale Bibliotecii Municipale „Teodor Murăşanu” se desfăşoară proiectul de educaţie pentru lectură „Cum devin „prietenul” cărţii”.

 Proiectul este finanţat de FUNDAŢIA MEREU APROAPEcu sediul la Bucureşti, în cadrul PROGRAMULUI  DE  GRANTURI „BOOKS 4 YOUTH, finanţarea constând în primirea de către bibliotecă,  pe baza unui contract de sponsorizare, a 1000 de cărţi din literatura română.Valoarea cărţilor primite este de 7.635,89 lei.

bt6

La proiect participă 400 de copii, cu vârste între 8-10 ani, de la Şcolile Gimnaziale Teodor Murăşanu, Andrei Şaguna, dr. Ioan Raţiu, Avram Iancu, Ioan Opriş, Horea, Cloşca şi Crişan, Şcoala Primară Waldorf, cu care biblioteca încheiat protocoale de colaborare.

  Cele patru tipuri de activităţi planificate  s-au derulat în perioada noiembrie-martie,  în prezent, cea de-a patra activitate apropiindu-se de final. Copiii participanţi au învăţat noţiuni de bază despre biblioteca publică şi utilizarea acestei, sfaturi utile pentru comportamentul în bibliotecă, noţiuni despre alcătuirea cărţii, precum şi despre editarea şi tipărirea acesteia, au vorbit despre cărţile preferate şi le-au prezentat în faţa colegilor cu ajutorul afişelor realizate tot de ei şi au învăţat cum să se documenteze în bibliotecă şi cum să caute informaţiile în cărţi.

Tema ultimei activităţi este Spectacolul poveştilor. Copiii au pregătit dramatizări după basme celebre, precum Scufiţa Roşie, Fata babei şi fata moşneagului, Ridichea uriaşă şi alte texte literare.

Pentru stimularea interesului faţă de lectură,  pentru alcătuirea unei bibliotecii personale, dar şi ca o recompensă pentru participarea la proiect, toţi copiii primesc cărţi din literatura română, care se oferă în cadrul primei şi a ultimei activităţi a proiectului.

Prin implementarea proiectului, copiii participanţi se vor obişnui cu  modul de utilizare şi de căutare a cărţilor într-o bibliotecă, căutarea informaţiilor în cărţi, argumentare şi prezentare în faţa publicului, exersarea lecturii, folosirea imaginaţiei şi creativităţii, precum şi munca în echipă pentru succesul unui proiect.

Related Articles

Citește articolul precedent:
API TURDA va acționa pentru curațarea zonelor în care sunt dispuse garajele

Incepand cu data de 30.03.2015 personalul SC API TURDA SRL, va actiona pentru curatarea zonelor in care sunt dispuse garajele...

Închide