inTurda.ro

Peste doua mii de elevi și cadre didactice vor vizita Muzeul de Istorie Turda în săptămâna ”Școala Altfel”

Peste doua mii de elevi și cadre didactice vor vizita Muzeul de Istorie Turda în săptămâna ”Școala Altfel”

Peste doua mii de elevi și cadre didactice vor vizita Muzeul de Istorie Turda în săptămâna ”Școala Altfel”
aprilie 01
14:08 2015

Peste două mii de preșcolari, elevi și cadre didactice din Turda, Cluj-Napoca și comuna Florești au ales să ia parte la fascinantul spectacol de Planetariu ce va avea loc la Muzeul de Istorie Turda în săptămâna Scoala Altfel, 6-10 aprilie 2015.

Participanții vor avea ocazia să privească dincolo de cer și să descopere o lume complexă, aflată într-o continuă strălucire: galaxii, planete, comete, stele. Mai mult, pentru a face față numeroaselor solicitări, proiecțiile în planetariu vor începe vineri, 3 aprilie 2015, conform planificărilor. Durata spectacolului de planetariu este de 30 minute, cu începere de la ora 8:00 până la ora 17:30, iar intrarea se face doar pe bază de programare telefonică la numarul 0264-311826.

În paralel, 100 de elevi, sub îndrumarea muzeografilor, specialiștilor în antichitate și a reprezentanților Slow Food Cluj Transilvania, vor participa la atelierele de gastronomie romană. Pentru a oferi un cadru didactic și instructiv, dar în același timp și atractiv, atelierele se vor desfasura în sala de expoziții temporare, în contextul expoziției “Industria” ceramică la Potaissa.

Exponatele de acum 2000 de ani, dar și reconstituirea unei bucătării romane și a spațiului destinat servirii mesei cu vesela specifică, vor oferi adolescenților o incursiune în obiceiurile culinare ale romanilor. Prin aceste activități de pedagogie muzeală ne propunem să susținem adoptarea unui mod de viață pe cât de vechi, pe atât de sănătos, care își găsește un puternic ecou în preocupările actuale de încurajare a populației și a tinerei generații spre un mod de alimentație natural și sănătos.

În săptămâna 6-10 aprilie programul instituției se modifică, prin urmare accesul în spațiul expozițional are loc între orele 08:00-17:30.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsnicie, vor fi premiate de administrația locală

În această lună, Serviciul Public de Asistență Socială (SPAS) din Turda, alături de reprezentanții municipalității vor premia cuplurile care împlinesc...

Închide