inTurda.ro

Locuri din România în care sigur găsești răcoare în lunile de vară:

Locuri din România în care sigur găsești răcoare în lunile de vară:

Locuri din România în care sigur găsești răcoare în lunile de vară:
aprilie 14
12:41 2015

1. Bâlea LacVlădeasa, Munţii Bucegi, Munţii Ţarcu sau Lacul Iezer

Temperatura în timpul anului la Bâlea Lac nu sare de 15 grade. De asemenea, la Vlădeasa şi la Vârful Omu (munţii Bucegi) sunt – în general – tot 15 grade. Şi dacă 15 grade ţi se par totuşi prea puţine, te poţi duce în concediu în Munţii Ţarcu, unde se înregistrează de regulă în perioada asta 16 grade. Sau poţi alege Lacul Iezer şi Vârful Toaca, unde sunt cam 19 grade.

balea lac

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Salina Turda

În căutarea oazei de răcoare cei din Cluj au mare noroc. În salina Turda e răcoare tot timpul anului. Salina Turda este înscrisă pe lista monumentelor istorice din judeţul Cluj şi, de când a fost modernizată (în urmă cu 4 ani), e un loc foarte iubit de turişti. În Salină poţi face o grămadă de lucruri, există o roată uriaşă, cu 6 gondole, de unde cei dornici pot admira un peisaj superb. Acelaşi peisaj îl poţi admira şi din liftul panoramic cu care se coboară până în Mina Rudof. Tot acolo existăşi piste de minigolf, mese de biliard, teren sintetic de fotbal/volei/handbal, mese de ping-pong, loc de joacă pentru copii, un spaţiu pentru bowling şi un amfiteatru cu 200 de locuri pentru concerte. Temperatura nu depăşeşte 10-12 grade.

concert salina turda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Gheţarul de la Scărişoara

Peştera Gheţarul de la Scărişoara face parte din sistemul carstic Gheţar-Ocoale-Dobreşti, iar numele degheţar vine de la faptul că ascunde în ea cel mai mare gheţar subteran din România. Pe lângă faptul că e foarte răcoroasă, e şi prima peşteră din ţara noastră care a fost declarată monument al naturii încă din 1938. Drumul prin pădure până la peşteră e minunat şi de aici poţi ajunge chiar în Arieşeni pe un traseu marcat cu triunghi roşu, în numai 4 ore şi jumătate. Tot timpul anului acolo poţi găsi urme de zăpadă, iar gheaţa de la suprafaţa Sălii Mari a peşterii are peste 4.000 de ani! Peştera mai adăposteşte şi o cascadă îngheţată, iar temperatura pe timpul verii de e -1 grad.

ghetarul de la scarisoara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Laguna Albastră

La doar 30 de kilometri de Cluj poţi găsi şi Laguna Albastră. (Evident) nu e o lagună propriu-zisă, ci un lac apărut recent care s-a format pe locul unei foste mine de caolin. Nu e uşor de ajuns, pentru că nu există niciun indicator, însă nimereşti sigur dacă urmezi traseul ăsta: Cluj-Napoca – Baciu – Gârbău – Aghireş Fabrici sau Cluj-Napoca – Gilău – Capua – Gârbău – Aghireş Fabrici. Din Aghireş Fabrici mergi pe drumul de lângă clădirea BRD tot înainte şi treci peste calea ferată. Apoi continui aproximativ 4 kilometri şi dai peste dealurile de steril, de unde nu mai poţi merge cu maşina. După încă 400 de metri de mers pe jos, ai ajuns. Şi ce o să vezi e asta…

laguna albastra cluj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Munţii Rarău/Suceava

Pe lângă răcoare, în munţii Rarău găseşti şi o mulţime de obiective turistice interesante. Poţi vizita Peştera Liliecilor (cea mai mare şi mai spectaculoasă din Rarău), Pietrele Doamnei, Vârful Giumalău sau Cheile Dracului (o rezervaţie geologică-morfologică, pe râul cu acelaşi nume). Deşi stâncile au dimensiuni mici, rezervaţia ocupă o suprafaţă de 10 ha.

Desi stancile au dimensiuni mici, rezervatia ocupa o suprafata de 10 ha. –

muntii rarau

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Salina Cacica

În localitatea suceveană Cacica se găseşte şi una dintre cele mai frumoase saline din România. Galeriile vechi de sute de ani, capela ortodoxăşi cea catolică, Lacul Sărat, unic în ţară, sala de dans, terenul de sport sunt doar câteva dintre locurile pe care trebuie să le vezi. Aerosolii salini cu efecte terapeutice, puritatea şi frumuseţea locului şi temperatura constantă, recomandă salina în orice anotimp pentru relaxare şi agrement. Asta ca să nu mai spunem că e o adevărată oază de răcoare.

salina cacica

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Rezervaţia naturală Comana, Giurgiu

Dacă nu ai timp sau chef să te îndepărtezi de Bucureşti, poţi găsi oaze de răcoare şi în apropiere. Rezervaţia naturală Comana e una dintre ele. Pe lângă rezervaţie, găseşti şi un aventura park şi poţi închiria biciclete, în caz că vrei să faci şi puţină mişcare.

rezervatie naturala

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Peştera Urşilor şi Peştera Dâmbovicioarei

Peştera Urşilor e o capodoperă a naturii, fiind unicat în România şi Europa. Cu toate că acest obiectiv turistic este la dispoziţia vizitatorilor şi a turismului în general, din 1980, rămâne unul dintre locurile care trebuie vizitate, obligatoriu, cel puţin odată în viaţă. Aşadar, dacă nu ai vizitat încă Peştera Urşilor până acum sau dacă ai vizitat-o dar au trecut mulţi ani, nu ar fi rău să fugi până acolo, mai ales că se anunţă zile din ce în ce mai calde.

Peştera Dâmbovicioarei e situată în partea sudică a Masivului Piatra-Craiului, zona Rucăr. Cu cât înaintezi mai mult spre Cheile Dâmbovicioarei, cu atât uiţi complet de căldura din oraş, de stress, praf şi poluare. Peştera e una dintre cele mai frumoase din ţară, iar drumul până acolo e plin de peisaje superbe.

pestera ursilor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9. Cascada Bigăr

Fotografiile cu cascada Bigăr au devenit virale pe internet în nenumărate rânduri. Cei de la [/size]The World Geography au fost atât de impresionaţi de micuţa cascadă românească, încât au plasat-o în fruntea topului cascadelor unice în lume. [/size]Văzută de pe pod, cascada pare o imensă ciupercă de pământ, acoperită cu muşchi, peste care curge cea mai albastră apă pe care ai văzut-o vreodată. Apă care emană temperatura de care ai nevoie azi.

cascasa bigar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10. Transbucegi

Dacă niciuna dintre ideile de mai sus nu e pe placul tău, poţi încerca şi Transbucegi. Nu numai că e un traseu răcoros, dar şi foarte pitoresc. Transbucegi străbate Platoul Bucegi şi ajunge până la Babele şi Sfinx.

transbucegi

 

 

 

 

 

 

 

11. Canionul 7 Scări

Canionul Şapte Scări îl găseşti în Braşov. E un defileu săpat în calcar în masivul Piatra Mare. E format din şapte trepte cu înalţimi între 2.5 şi 15 metri, care îi dau numele şi care se transformă în cascade când volumul de apă al pârâului Şapte Scări creşte. Traseul poate fi parcurs cu ajutorul unor scări, nefiind nevoie de echipament specializat. Peisajul de la Şapte Scări e unul superb. Cascadele sunt spectaculoase, iar odată parcurse cele şapte trepte, turiştii care au condiţie fizică pot urca pe vârful Piatra Mare.

canionul 7 scari

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12. Locurile din zona Harghita şi Barajul de la Vidraru

În Harghita temperaturile nu sunt atât de mari ca în restul ţării, aşa că, dacă eşti în căutarea unui loc răcoros, ai putea să îţi petreci concediul acolo. Poţi vizita Topliţa, Tuşnad, Izvorul Mureş, Lacul Roşu sau poţi alege să vizitezi zonele rurale, a căror frumuseţe sigur te va impresiona şi îţi va lua arşita cu mâna.

Barajul de la Vidraru e unul dintre cele mai frumoase din ţară. O lucrare similară ar costa azi 450 de milioane de euro. Comuniştii au cheltuit, în banii de atunci, peste 1,4 miliarde de lei, şi dacă vrem să mai construim un baraj în genul celui de la Vidraru va trebui să cheltuim 450 milioane de euro. Peisajul e superb, iar dacă ai răbdare să urci până sus, la Electrician, o să ai ocazia să vezi unul dintre cele mai spectaculoase peisaje pe care le-ai văzut vreodată.

sursa: blazed.ro

barajul vidraru

Related Articles

Citește articolul precedent:
Vezi care este ORDINEA DE ZI a Ședinței Extraordinare a Consiliului Local

Miercuri, 15 aprile 2015 începând cu orele 10:00, Consiliul Local Turda se va întâlnii pentru Ședința Extraordinară programată pentru această...

Închide