inTurda.ro

Parteneriat intre Fabrica de Timp Liber si BT Trail Running&MTB Marathon

Parteneriat intre Fabrica de Timp Liber si BT Trail Running&MTB Marathon

Parteneriat intre Fabrica de Timp Liber si BT Trail Running&MTB Marathon
aprilie 24
14:43 2015

Centrul comunitar Fabrica de Timp Liber din Turda acorda patru premii la cea mai importanta competitie sportiva a primaverii in Transilvania, Banca Transilvania Trail Running&MTB Marathon powered by Vodafone, organizata la Cluj in 25 si 26 aprilie de Clubul Sportiv Clujul Pedaleaza.

Doua dintre premii vor fi acordate sambata, 25 aprilie, la competitia de Trail Running (alergare montana), pentru cei mai rapizi alergatori – unul la categoria femei si unul la categoria barbati, iar celelalte doua duminica, la competitia de MTB Marathon (maraton cu mountain bike) pentru cei mai rapizi ciclisti – unul pentru traseul de 57 de km si unul pentru cel de 26 de km.

Competitiile, care se desfasoara in Padurea Faget pe mai multe categorii de varsta si pe distante diferite, sunt deschise si sportivilor din strainatate, multi dintre ei – din Ungaria, Republica Moldova, Italia, Marea Britanie, Germania – anuntandu-si deja prezenta la eveniment. Startul competitiilor se va da de la centrul comercial Polus – cursa de alergare va incepe sambata la 11.00 (festivitatea de premiere va avea loc la ora 16.00), iar cea de ciclism duminica la 10.00 pentru traseul lung si la 11.30 pentru traseul scurt (festivitatea de premiere va avea loc la ora 17.00). Daca intrecerea de mountain bike este una dintre cele mai importante competitii de acest fel din tara, crescand constant de-a lungul celor patru editii desfaurate pana acum, concursul de trail running se afla la debut, imprumutand traseul scurt al cursei de mountain bike.

Parteneriatul dintre Fabrica de Timp Liber si organizatorii acestor competitii are menirea de a promova proiectul Open Circuit Bike, inclus in programul centrului comunitar ce se va deschide in luna mai la fosta fabrica de bere din Turda.

In noiembrie 2014, Fabrica de Timp Liber a gazduit Cercul Donatorilor, un eveniment special de adunare de fonduri organizat de Fundatia Comunitara Cluj. Prin donatiile colective a circa 50 de participanti, Fabrica de Timp Liber a reusit sa adune suma necesara instalarii in centrul istoric al orasului Turda (la fosta fabrica de bere, in Piata Romana nr. 17), a unui suport de biciclete cu biciclete de inchiriat, pentru cei pasionati de excursiile pe doua roti in aer liber.

Odata cu inaugurarea, in vara acestui an, a punctului de inchiriere, personalul si voluntarii centrului comunitar vor fi instruiti pentru a putea recomanda un traseu optim, de aproximativ 17 km pana in Cheile Turzii, una din cele mai spectaculoase zone de agrement din judetul Cluj. Ruta aleasa ocoleste drumurile principale, unde traficul rutier este intens, si atinge cateva puncte de interes importante pentru zona: Centrul Ratiu pentru Democratie, situat in casa parinteasca a lui Ion Ratiu, Castrul Roman din Turda, Cheile Tureniului etc.

Informatii suplimentare despre proiect puteti obtine de la Adrian Dohotaru, telefon  0728/989.084 sau e-mail adrian.dohotaru@ratiudemocracycenter.org.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Oportunitate de calificare gratuită pentru meseria de cameristă

Firmă din Cluj organizează curs gratuit de CAMERISTĂ Număr locuri: 11. Înscrierile se pot face în limita locurile disponibile până în data...

Închide