inTurda.ro

Vezi când se dă startul înscrierilor la grădiniţă. Calendarul înscrierilor pentru anul şcolar 2015/2016

Vezi când se dă startul înscrierilor la grădiniţă. Calendarul înscrierilor pentru anul şcolar 2015/2016

Vezi când se dă startul înscrierilor la grădiniţă. Calendarul înscrierilor pentru anul şcolar 2015/2016
aprilie 28
08:08 2015

Procedurile de reînscriere a copiilor înmatriculaţi deja în învăţământul preşcolar încep luni, iar din 11 mai, părinţii îşi pot înscrie la grădiniţă copiii nou-veniţi în sistem, a anunţat Ministerul Educaţiei. Astfel, până la 1 august, procesul de înscriere şi reînscriere la grădiniţă ar trebui finalizat.

Începând de luni, copiii cu vârste cuprinse între trei şi şase ani pot fi reînscrişi pentru anul şcolar 2015/2016 la grădiniţa pe care au frecventat-o şi în acest an. Pentru copiii nou-veniţi în sistem, înscrierile se vor derula în perioada 11 mai – 1 august 2015, a anunţat Ministerul Educaţiei, însă procesul de înscriere s-ar putea prelungi şi după această dată, dacă mai există locuri disponibile. Calendarul şi orarul înscrierilor şi reînscrierilor la grădiniţe vor fi stabilite de fiecare unitate de învăţământ în parte şi vor fi afişate la loc vizibil.

Conform adevarul.ro, după finalizarea etapei de reînscriere, ocuparea locurilor libere se va face în ordinea descrescătoare grupelor de vârstă: grupa mare (copii de cinci ani), grupa mijlocie (copii de patru ani) şi grupa mică (copii de doi, trei ani). Un alt criteriu de care se va ţine cont este cel al locurilor rămase şi, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale de departajare, pe care grădiniţele le aplică atunci când există mai multe solicitări decât numărul de locuri. Printre ele se numără apropierea de domiciliul copilului, existenţa unui frate care frecventează grădiniţa respectivă, părinte unic sau existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului.

În final, criteriile generale urmează să fie aprobate de conducerea grădiniţei şi aplicate în baza unor documente doveditoare. Grădiniţele trebuie să publice lista criteriilor de departajare, alături de informaţii despre capacitatea instituţiei şi numărul de locuri aprobate pe grupe de vârstă, dar şi numărul de copii reînscrişi sau înscrişi în fiecare zi.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Patru posturi vacante la Muzeul de Istorie Turda:

MUZEUL DE ISTORIE TURDA ORGANIZEAZĂ CONCURS ÎN DATA DE 19 MAI 2015, ORELE 11,00 PENTRU OCUPAREA POSTURILOR CONTRACTUALE VACANTE DE:...

Închide