inTurda.ro

VIDEO: VILÁGREKORD A TORDAI SÓBÁNYÁBAN

VIDEO: VILÁGREKORD A TORDAI SÓBÁNYÁBAN

VIDEO:  VILÁGREKORD A TORDAI SÓBÁNYÁBAN
mai 03
07:22 2015

2015 február 16.-án, hétfőn, Bogdan Horaţiu Chiorean sportoló 9 óra 30 perctől újabb világrekordot állított fel “függőleges futás” terén a Rudlof tárnában levő falépcsőkön (80 méter mélységben).

Azért esett a választás erre a különleges helyre, mert nagy volt a teljesítendő feladat nehézségi szintje – 500 lépcső, 13 szint, 45 méter szintkülömbség, 47% dölésszög, a talp tapadási felülete 5,5 cm, 90% a nedvesség, légmozgás 0,6%. Mindezen tényezők összessége komoly akadályt jelent egy hosszabb erőfeszítésben, de a tordai sportolónak sikerült ezt az egyedi és komoly kihívást teljesíteni. Az “útvonalat” tehát a Rudolf tárna lépcsői jelentették, a le és fel megtett “függőleges futás” pedig 2 perc és 10 másodpercet vett igénybe, ezt pedig tízszer ismételte a sportoló, a kronométer 28 perc és 07 másodpercet mutatott.

Bogdan Horatiu Chiorean  sportoló Tordán született, jelenleg Firenzében lakik, Olaszországban, kerékpáros versenyző a PROBike ASD Firenze csapatnál. Kerékpáros versenyeken, maratonokon és triatlonokon, IronMan versenyeken vesz részt. 2014-ben 2 rekordteljesítménye volt, egyik kerékpáron, a másik futóversenyben. Június 21.-én a harmadik helyen végzett a szinte pokolinak nezezhető “Fuji Monte Zoncolan ” versenyen 10,5 kilométeres távon, a minimális dölésszög 15% , a maximális dölésszög 24% volt 3,5 kilométeres szakaszon. Szeptemberben Olaszországot átszelő futamra indult, ez 257 kilométeres távot jelentett a Földközi – tengertől a Tirrén tengerig, ezt a távot 25 óra alatt tette meg, 10-15 perces pihenőket tartva. Általa és teljesítménye által lett használt fogalom a “Transitalia”, ami Oloszországot átszelő futamot jelent, nagy eséllyel hivatalosan bejegyzett és egyik legnehezebb UltraMaraton lesz, hiszen átszeli az Appenini hegyláncot.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Viceprimarul Lucian Nemeș a invitat consilierii locali și presa să participe la două evenimente festive

În cadrul ultimei ședințe ordinare a Consiliului Local Turda Viceprimarul Lucian Nemeș a invitat consilierii locali și presa să participe la...

Închide