inTurda.ro

Mircea Irimie, mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Moașei

Mircea Irimie, mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Moașei

Mircea Irimie, mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Moașei
mai 05
11:24 2015

Ziua Internaţională a Moaşei, celebrată anual de peste 50 de naţiuni, la data de 5 mai, reprezintă un prilej fericit de a sărbători acele femei deosebite, care prin natura meseriei lor sunt alături de alte femei în momentele unice şi pline de emoţie ale naşterii, pregătind astfel tranziţia către perioada maternităţii.

Profesia de moaşă impune respect, fiind caracterizată drept o profesie cu un rol social important, indiferent de cultură sau timp. Moaşele sunt considerate esenţiale pentru atingerea obiectivelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi ale Confederaţiei Internaţionale a Moaşelor, de reducere a mortalităţii materne şi a noilor născuţi.

Rolul moaşelor în asigurarea unui viitor sigur pentru mame, nou-născuţi şi pentru familiile lor, este decisiv. Profesia de moasă necesită educaţie însă fără vocaţie şi abilităţi speciale, este dificil de profesat deoarece această “meserie” implică multă dragoste, dăruire şi sacrificiu.

Pentru abnegaţia şi profesionalismul lor, pentru puterea de dăruire şi implicare, pentru toată bucuria pe care o aduc în familiile noastre, le adresez cele mai sincere aprecieri şi urez tuturor moaşelor, un călduros “LA MULŢI ANI!” cu multă sănătate, satisfacţii profesionale şi împliniri familiale.

 

Deputat PC de Turda,

Mircea Vicenţiu Irimie

 

Related Articles

Citește articolul precedent:
Primăria Turda este partener al Photo România Festival 2015. 3 expoziții vor avea loc în Turda

Primăria municipiului Turda este partener al Asociației Photo România pentru Festivalul Internațional Photo Romania 2015, care va avea loc în...

Închide