inTurda.ro

Primăria Turda: prima duminică a lunii Mai este dedicată Zilei Mamei

Primăria Turda: prima duminică a lunii Mai este dedicată Zilei Mamei

Primăria Turda: prima duminică a lunii Mai este dedicată Zilei Mamei
mai 05
10:06 2015

COMUNICAT

Începând cu anul 2010 prima duminică a lunii Mai este dedicată Zilei Mamei, zi sărbătorită în mod oficial şi în România după momentul în care a fost legiferată în anul 2009 ca sărbătoare venită să sublinieze importanţa mamei în lumea copiilor. În cinstea mamelor de pretutindeni, unele state de pe glob sărbătoresc această zi în cea de-a doua duminică a lunii Mai, România marcând Ziua Tatălui la data de 10 Mai anul curent.

Până în urmă cu 5 ani, în lipsa unei zile dedicate lor, ziua de 8 martie amintea atât de Ziua Femeii cât şi de Ziua Mamei, cumulând astfel mai multe semnificaţii la un loc.

Potrivit studiilor efectuate de către Institutul Naţional de Statistică, o româncă devine mamă odată cu trecerea a 2 minute şi 40 de secunde, cu o rată a natalităţii aflată în scădere faţă de cele înregistrate în urmă cu un an la această dată.

Întrucât “Inima mamei este un adânc abis la capătul căruia găseşti de fiecare dată iertare” după Honore de Balzac şi, în cinstea zilei de ieri, marcăm Ziua Mamei pentru importanţa acesteia în cadrul familiei, a societăţii şi a generaţiilor ce stau să crească şi să se dezvolte armonios datorită răbdării şi implicării mamei în creşterea şi educarea copiilor.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Anunt de selectie participanti la cursurile gratuite de calificare

                                       ...

Închide