inTurda.ro

ProSport: Jocul strategic făcut de Potaissa Turda pentru o performanţă de vis.

ProSport: Jocul strategic făcut de Potaissa Turda pentru o performanţă de vis.

ProSport: Jocul strategic făcut de Potaissa Turda pentru o performanţă de vis.
mai 10
08:58 2015

Potaissa Turda este la un pas distanţă de a obţine cea mai bună performanţă din istoria clubului, calificarea în finala Ligii Naţionale de handbal masculin, după ce anul trecut elevii lui Horațiu și Ovidiu Gal au luat medalia de bronz pentru prima dată în istoria clubului. Astăzi, 10 mai 2015, începând cu orele 13:50, Potaissa Turda se va duela cu CSM Bucureşti, în semifinalele Play-off-ului. Iată mai jos un articol marca ProSport.ro .

Potaissa este la al treilea sezon consecutiv în Liga Naţională în care reuşeşte să surprindă. După un prim sezon peste aşteptări după promovare, în care a păstruns în Top 5, şi după o clasare în premieră pe podium, echipa lui Horaţiu Gal este gata să facă un nou pas înainte în istoria clubului. Surpriza acestui sezon a constat în faptul că a eliminat câştigătoarea sezonului regulat, HC Odorhei, în primul tur al play-off-ului, după ce a fost la un pas să rateze o clasare în Top 8.

„Am trecut clasa cum s-ar spune, am luat nota 5, dar am vrut să urcăm mai sus. Mulţi spun că a fost o surpriză cu HC Odorhei, eu spun că am avut o strategie foarte bună. Lucrurile s-au legat aşa cum ne-am dorit noi, surpriză a fost doar pentru cine nu a realizat. Mulţi se plâng că i-a dezavantajat sistemul, însă toată lumea a ştiut încă din august care a fost programul. În condiţiile unui lot restrâns, în prima jumătate a sezonului ne-am concentrat pe cupe europene şi am câştigat 5 din 6 partide. Apoi, ne-am orientat şi către campionat. Strategia a fost calculată în acest fel şi la condiţiile noastre financiare”, ne-a declarat Flaviu Sâsâeac, preşedintele echipei Potaissa.

Ajunsă în Top 4 în Liga Naţională, trupa lui Horaţiu Gal nu vrea să se oprească în semifinale şi îşi doreşte şi mai mult, prezenţa în finala Ligii Naţionale. „La cum arată lucrurile se poate întâmpla orice. CSM Bucureşti are o bancă mai lungă, cu jucători experimentaţi. Echipa a fost făcută să reziste pe termen lung, iar în cazul unor absenţe ei au posibilitatea să substituie în orice moment. Noi, în schimb, avem doar câte o soluţie pentru postul de centru, inter dreapta şi extremă stânga”, a precizat Flaviu.Sâsâeac.

Interesant este faptul că Potaissa Turda a devenit, pentru al doilea an consecutiv, cea mai bună echipă a judeţului Cluj! Atât echipa de baschet „U” Mobitelco, cât şi echipele de fotbal CFR Cluj şi „U” Cluj nu au reuşit sau nu mai au şanse să pătrundă între cele mai bune patru echipe ale sezonului. Mai mult, Turda are chiar o şansă să câştige titlul în Liga Naţională, chiar dacă oficialii clubului nu se gândesc încă atât de departe: „Ar fi absurd să spunem acum că vrem titlul, dar nu înseamnă că nu ne gândim la posibilitatea să jucăm finala Ligii Naţionale”. 

Şi totuşi, dacă Turda ar furniza cea mai mare surpriză din istoria handbalului masculin şi ar câştiga în premieră titlul? Ar fi pregătită Potaiisa să joace în Liga Campionilor? „Cred că s-ar interveni şi de la nivelul judeţului pentru a fi susţinuţi. În Liga Campionilor ar urma să jucăm la Cluj, unde s-a construit o sală foarte frumoasă”, a răspuns Sâsâeac.

Potaissa Turda CSM Bucuresti

 

Related Articles

Citește articolul precedent:
Foto: Accident grav pe strada Avram Iancu

Vineri, 8 mai 2015, în jurul orei 15:30, pe strada Avram Iancu a avut loc un accident rutier în care...

Închide