inTurda.ro

Programul Muzeului de Istorie Turda la Noaptea Europeană a Muzeelor

Programul Muzeului de Istorie Turda la Noaptea Europeană a Muzeelor

Programul Muzeului de Istorie Turda la Noaptea Europeană a Muzeelor
mai 12
07:57 2015

  Este al patrulea an în care Muzeul de Istorie Turda participă la evenimentul internațional Noaptea Europeană a Muzeelor și propune publicului un program atractiv și diversificat care cuprinde: târg de produse meșteșugărești și tradiționale, demonstrații gastronomice, workshop și spectacol de improvizație tetrală și, nu în ultimul rând, colecții muzeale.

Între orele 13:00-20:00, în curtea muzeului, va avea loc târgul de produse meșteșugărești și tradiționale iar sub îndrumarea artizanilor turdeni vor avea loc demonstrații de olărit și realizare bijuterii și obiecte decorative din cupru.

Arheologi și muzeografi, profesori și elevi turdeni se întâlnesc la muzeu între orele 14:00 – 16:00 în cadrul unui workshop având ca temă cultura și civilizația dacilor. Începând cu orele 16:00 participanții, copii și adulți deopotrivă, vor avea posibilitatea de a-și explora latura artistică prin intermediul spectacoului de improvizație teatrală susținut de echipa de actori ai Atelierului de Teatru Ioan Raţiu Turda.

De la orele 18:00 până târziu în noapte, publicul va avea acces în expoziția permanentă a muzeului precum și în cele două expoziții temporare: expoziția de arheologie „Industria” ceramică la Potaissa și expoziția de fotografie  „Retrospectiva Victor Boldâr ”.

Realizată într-o manieră interactivă, susţinută de reconstituiri și imagini din timpul cercetărilor arheologice, expoziția temporară „Industria” ceramică la Potaissa, reunește un bogat și divers material arheologic: vase ceramice de uz comun și de lux, vase de cult, libații și ofrande, statuete și jucării din lut ars.

Iubitorii artei fotografice sunt așteptați să viziteze expoziția „Retrospectiva Victor Boldâr” ce  cuprinde  50 de imagini realizate în tehnica Gelatin Silver Print. Fotografiile redau lumea văzută de Victor Boldâr pe peliculă de 35 mm, începând din anii ’60 ai secolului al XX-lea.

Program:

13:00 – 20:00 Târg de produse meșteșugărești și tradiționale cu demonstrații de lucru

14:00 – 16:00 Workshop pe tema culturii și civilizației dacilor

16:00 – 16:30 Spectacol de improvizație teatrală

18:00 – 23:30 Acces gratuit în:

                       Expoziția de bază a muzeului

                       Expoziția temporară „Industria” ceramică la Potaissa 

                       Expoziția de fotografie „Retrospectiva Victor Boldâr 

noaptea muzeelor turda

Related Articles

Citește articolul precedent:
Oficial: Lucrarile la Autostrada Transilvania vor fi reluate. Compania de Autostrazi a semnat contractul pentru A3 Suplacu de Barcau – Bors

Contractul de circa 157 de milioane de euro pentru finalizarea tronsonului de autostrada de 60 de km dintre Bors si...

Închide