inTurda.ro

”Avem cu ce ne lăuda!” Salina Turda inclusă în topul destinațiilor mondiale

”Avem cu ce ne lăuda!” Salina Turda inclusă în topul destinațiilor mondiale

”Avem cu ce ne lăuda!” Salina Turda inclusă în topul destinațiilor mondiale
mai 13
10:09 2015

”Avem cu ce ne lauda! Locul din Romania inclus in topul destinatiilor mondiale” este titlul care apare pe știri.acasă.ro, desigur, este vorba despre Salina Turda 🙂

Salina Turda se numară printre cele 15 destinatii superbe, dar mai putin cunoscute, recomandate de portalul turistic Quora. Alături de așezări din SUA, America Latina, Africa sau Noua Zeelenda.

Spectaculoasa salina din judetul Cluj a mai fost plasata si de Business Insider pe locul I intr-un top al celor mai frumoase obiective turistice subterane, iar revista americana Smithsonian i-a dedicat un articol in cursul anului trecut. Si Jared Leto, solistul trupei „30 Seconds to Mars”, a ramas impresionat de frumusetea ea si a descris-o ca fiind o “pestera a minunilor”.

Exploatarea sarii din Salina Turda a fost sistata definitiv in anul 1932, iar in 1992 ea a fost redeschisa in scop turistic si curativ. Mina a fost modernizata cu fonduri europene si le ofera vizitatorilor sai spatii pentru diverse sporturi, un carusel si un lac subteran pe care se pot plimba cu barca.

Salina poate fi vizitata tot timpul anului. Programul de vizitare este zilnic intre 9.00 – 17.00, iar tarifele sunt 20 de lei pentru adulti, 10 lei pentru copii, elevi si studenti si 12 lei pentru pensionari.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Cursuri organizate la Turda: Bucătar, Designer pagini web, Designer publicitat

Firmă din Cluj-Napoca organizează următoarele cursuri: BUCĂTAR, curs de calificare, durata 6 luni Condiţii de acces: persoane fără un loc...

Închide