inTurda.ro

Joc de strategie la Primăria Turda: „Politica Locală”

Joc de strategie la Primăria Turda: „Politica Locală”

Joc de strategie la Primăria Turda: „Politica Locală”
mai 16
12:22 2015

În perioada 14 – 17 mai 2015 Primăria Municipiului Turda şi Consiliul Local Turda participă împreună cu Fundaţia Friedrich Ebert (FES) România alături de Centrul Raţiu pentru Democraţie Turda şi Liceul Teoretic „Josika Miklos”, Colegiul Naţional „Mihai Viteazu”, Liceul Teoretic „Pavel Dan”, la desfăşurarea proiectului ce poartă denumirea ”Joc de strategie: Politica locală”.

În cadrul acestui proiect, Primăria Municipiului Turda reprezentată prin domnul Primar Tudor Ştefănie îşi arată deschiderea faţă de un număr de 20 de tineri liceeni cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, care vor deveni ei înşişi consilieri locali preţ de câteva ore, în scopul de a înţelege mult mai uşor cum se ia decizia publică în localitatea lor.

Tinerii participanți vor afla pe parcursul zilelor de proiect, care sunt sarcinile unui primar, care sunt atribuţiile consilierilor locali, dar şi modalităţile de implicare ale cetăţenilor în proces decizional. Elevii au astfel şansa de a-şi însuşi abilităţi care nu le sunt evidenţiate în procesul instructiv-educativ ori în programa şcolară, iar în viaţa de zi cu zi, activităţile din cadrul programului îi vor ajuta în dezvoltarea laturii şi atitudinii civice.

Joi, 14 mai anul curent, în prima etapă a proiectului prin amabilitatea domnului Primar Tudor Ştefănie, tinerilor implicaţi în proiect li s-a oferit şansa de a asista la vizionarea unei şedinţe ordinare de Consiliu Local în sala mare a Primăriei Municipiului Turda.

Astăzi, 15 mai 2015, în a doua etapă ei vor învăţa bazele politicii locale, iar în a treia etapă vor avea ocazia să îi cunoască pe o parte dintre aleşii Consiliu Local Turda, ocazie cu care vor putea să pregătească împreună cu aceştia proiecte de hotărâre şi interpelările.

Finala, ultima etapă a proiectului care va avea loc duminică, 17 mai 2015, cu începere de la orele 10:00 în sala mare a Primăriei Municipiului Turda, o reprezintă şedinţa de Consiliu Local simulată de către elevi, în care aceştia “vor decide pentru comunitatea lor” în calitate de consilieri locali, vor dezbate şi vor decide care sunt proiectele de hotărâre benefice pentru cetăţenii turdeni, având astfel ocazia de a adresa interpelări executivului reprezentat de însuşi domnul primar Tudor Ştefănie.

                                               PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TURDA

                                                                      PRIMAR,

                                                             TUDOR ŞTEFĂNIE

Related Articles

Citește articolul precedent:
API Turda va retrasa marcajele din parcările de reşedinţă

SC Administrarea Patrimoniului Imobiliar Turda SRL anunță că în săptămâna 18-23 mai 2015 va începe acțiunea de retrasare a marcajelor...

Închide