inTurda.ro

Şcoala Ioan Opriş Turda trimite două eleve la etapa naţională a unui concurs de lectură şi interpretare

Şcoala Ioan Opriş Turda trimite două eleve la etapa naţională a unui concurs de lectură şi interpretare

Şcoala Ioan Opriş Turda trimite două eleve la etapa naţională a unui concurs de lectură şi interpretare
mai 16
12:15 2015

În perioada 20-24 mai 2015  are loc etapa națională a Concursului Transcurricular de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu„, adresat elevilor din clasele V – VIII. Concursul este organizat de Inspectoratul Școlar Județean Iași și Colegiul „Costache Negruzzi”, sub egida Ministerului Educației și Cercetării Științifice.

La acestă competiție de excelență participă doar elevi capabili de performanță ce și-au demonstrat talentul prin obținerea unui premiu în cadrul Olimpiadei de limba și literatura română. Din fiecare județ, pentru fiecare clasă, participă câte un elev desemnat dintre ocupanții locurilor I, II, sau III la faza județeană a olimpiadei.

Măiestria în arta cuvintelor, maturitatea și profunzimea ideilor, dragostea pentru frumoasele cuvinte ale limbii române, perseverența, efortul susținut și premiile obținute la faza județeană a Olimpiadei de limba și literatura română le-au inclus pe 2 eleve din orașul nostru: Irina Cosma (clasa a VII-a)de la Școala Gimnazială ”Ioan Opriș” și Șimon Olivia (clasa a VI-a) de la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” în lotul național al județului Cluj. Ele vor participa la această competiție unde vor susține două probe menite să valorifice competențe de receptare și producere de mesaje scrise despre textul literar sau nonliterar, explorat în relație cu alte tipuri de imagini artistice, plastice, muzicale, dramatice, cinematografice.

Le dorim succes elevelor pregătite de doamnele profesoare Claudia Vescan și Laura Deteșan și le așteptăm cu premii!

 

 

 

Related Articles

Citește articolul precedent:
VVV deschide portile Fabricii de Timp Liber

15 mai 2015 VVV deschide portile Fabricii de Timp Liber Turdenii sunt invitati sa viziteze, in perioada 18-24 mai, expozitiile...

Închide