inTurda.ro

VVV deschide portile Fabricii de Timp Liber

VVV deschide portile Fabricii de Timp Liber

VVV deschide portile Fabricii de Timp Liber
mai 16
12:00 2015
15 mai 2015
VVV deschide portile Fabricii de Timp Liber
Turdenii sunt invitati sa viziteze, in perioada 18-24 mai, expozitiile deschise in Centrul Comunitar Fabrica de Timp Liber in colaborare cu cel mai mare eveniment dedicat fotografiei in Europa de Est – Photo Romania Festival si sa participe luni, 18 mai, la dezbaterile organizate pe subiectele expozitiilor.Evenimentele marcheaza infiintarea Asociatiei Centrul Comunitar Fabrica de Timp Liber, care isi propune sa diversifice oportunitatile de petrecere a timpului liber in Turda, dar si sa ofere un cadru care sa adune laolalta turdeni de toate varstele, prin implicarea in activitati educative, sociale, civice, artistice si de timp liber pentru cresterea calitatii vietii.

Zilele Portilor Deschise la Fabrica de Timp Liber aduce la Turda cateva dintre expozitiile Photo Romania Festival, care in acest fel iese pentru prima data in afara municipiului Cluj-Napoca. Deschiderea oficiala va fi marcata, luni, de o conferinta de presa deschisa publicului, in care oamenii din spatele proiectului – Cristina Rigman (Pro Vobis), Florin Stan (Centrul Ratiu pentru Democratie) si Adrian Dohotaru (Centrul Ratiu pentru Democratie) vor explica, incepand cu ora 15.00, motivele care au dus la infiintarea Asociatiei Fabrica de Timp Liber. Tot luni vor fi vernisate, prin dezbateri la subiect, expozitiile Photo Romania Festival care vor ramane la Turda pana pe data de 24 mai si vor putea fi vizitate zilnic intre orele 13-19, cu programare la numarul de telefon 0728/989.090.

In prima dintre ele, fotograful Sorin Onisor surprinde romii dincolo de cliseele mizerabilismului social. Pornind de la expozitie ne intrebam, intr-o dezbatere programata la ora 15.30, la care participa autorul dar si fotograful Mugur Varzariu si activistii pentru drepturile omului Claudia Greta si Simona Ciotlaus, de ce se discuta doar de incluziunea romilor si nu si de cea a romanilor sau maghiarilor intr-un proiect superior de comunitate civica. De la ora 16.30 vernisam expozitia fotografului Ivan Bogdan, care a surprins ravagiile Maidanului si ale razboiului civil ucrainean. Pornind de la acest caz particular, incercam cu ajutorul unor experti denumiti peaceworkeri, Sabin si Ina Mureas si al unui expert in dezvoltare, Stefan Roman, sa vedem cum putem interveni cu un minim succes in situatii de conflict. De la ora 17.30 ne mutam in expozitia de tip photo voice prin care Calin Capros ne prezinta Rosia Montana asa cum o vede el, ca localnic care a ales sa reziste presiunilor companiei miniere Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) de a fi stramutat. Subiectul va fi dezbatut alaturi de autor, activisti in campania „Salvati Rosia Montana” si, desigur, participanti interesati de soarta localitatii si de participarea la Festivalul FanFest 2015. Vom intregi cercul evenimentelor de deschidere cu un moment sustinut de artistii clujeni reuniti in Cercul Intreg, care vor canta exclusiv la instrumente de percutie, invitand publicul sa se implice.

Asociatia Centrul Comunitar Fabrica de Timp liber a fost creata prin ”V.V.V. – Voluntariat, Verde, Viaţa. Program de voluntariat pentru tineri şi adulţi din Turda” al Centrului Ratiu pentru Democratie, realizat in parteneriat cu Primaria Municipiului Turda si Asociatia Obsteasca pentru sprijinirea Invatamantului din Chisinau, finantat cu 42.893,89 euro prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

 

Continutul acestui material nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE 2009 – 2014. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org.

www.fabricadetimpliber.ro
P-ta 1 Decembrie 1918, nr. 1 Turda, jud. Cluj, Romania

Related Articles

Citește articolul precedent:
„Rolul gândirii pozitive în depășirea problemelor”, dezbatere la PC Turda

La iniţiativa d-nei Ileana Cămărăşan, membră a Organizaţiei de Femei a Partidului Conservator Turda, joi, 14 mai 2015, a avut...

Închide