inTurda.ro

Salina Turda vedetă într-un Top 6 realizat de CNN International

Salina Turda vedetă într-un Top 6 realizat de CNN International

Salina Turda vedetă într-un Top 6 realizat de CNN International
mai 20
14:25 2015

Salina Turda este vedetă într-un Top 6 realizat de CNN International. Celebra publicație prezintă 6 proiecte prin care „mine vechi au devenit atracții noi”!

„Un număr crescător de destinații din jurul lumii se transformă din surse de extracție în locuri de atracție” – mai scriu jurnaliștii CNN.

Salina Turda este descrisă ca fiind „primul experiment major în transformarea unei mine nefolosite într-o atracție turistică inedită”. Localizată în inima Transilvaniei, salina dispune de mai multe atracții subterane (mini golf, bowling, roată panoramică, lac cu bărcuțe) și include servicii de spa și wellness.

salina turda cnn internationalÎn aceeași listă cu Salina Turda mai sunt prezentate și următoare 5 obiective turistice:

1. Zip Below Xtreme, aflată în Parcul Național Snowdonia din Țara Galilor, cea mai nouă „minune” din top, deschisă publicului în luna martie 2015

2. Salina din Wieliczka, Polonia, una dintre cele mai vizitate saline din lume, cu peste 1,2 milioane de vizitatori anual, cunoscută ca și „Catedrala Subterană din Sare a Poloniei”. Noutatea impresionantă este hotelul și resortul de sănătate localizat la 125 metri în subteran.

3. Proiectul Eden, din Cornwall, Anglia, o destinație „eco” de top! Proiectul a pornit de la o groapă de lut care a fost transformată într-un paradis verde care atrage mii de turiști.

eden project

4. Bounce Below, proiect cunoscut ca fiind „cea mai mare trambulină subterană din lume”, localizată în Gwynedd, Țara Galilor. Aceasta este organizată pe trei nivele separate, având o înălțime totală de 55 metri.

5. Mega Cavern, Louisville, Kentucky, USA. Acestă locație găzduiește cel mai mare parc indoor pentru biciclete mountain bike. Suprafața de aproximativ 33.000 mp este organizată în 45 de trasee diferite, care acoperă mai mult de 19 de kilometri de piste. Tot în subteran se pot urma cursuri de free-style cu biciclete, atât pentru începători cât și pentru avansați.

 

Sursa: CNN International

Traducere: inTurda.ro (preluarea materialului în limba română este condiționată de precizarea sursei www.inturda.ro, cu hyperlink inclus).

Related Articles

Citește articolul precedent:
Exemplu de bună practică: Cea mai mare dezbatere publică despre viitorul Clujului va avea loc în Piața Unirii, pe 16 iunie

Clujenii sunt invitați să participe la cel mai mare dialog public din istoria orașului, care are ca subiect chiar viitorul...

Închide