inTurda.ro

Mircea Irimie: La mulți ani tuturor celor care poartă numele Constantin și Elena

Mircea Irimie: La mulți ani tuturor celor care poartă numele Constantin și Elena

Mircea Irimie: La mulți ani tuturor celor care poartă numele Constantin și Elena
mai 21
09:06 2015

Ziua de 21 mai înscrisă ca zi de sărbătoare în calendarele Bisericii Ortodoxe şi Catolice, îi prăznuieşte pe Sfinţii Împăraţi mircea irimieConstantin şi Elena.

Sunt consideraţi “întocmai cu apostolii”, în semn de recunoaştere a rolului determinant în răspândirea creştinismului în toate mircea irimiecolţurile lumii, până la marginile Imperiului Roman. 

Imparatul Constantin cel Mare, sfătuit de înţeleapta sa mamă, Împărăteasa Elena, a domnit cu credinţă, echilibru şi justeţe, rămânând în istorie ca primul împarat care a acordat adevarata libertate creştinilor.

În anul 326, Împărăteasa Elena a descoperit la Ierusalim, Sfânta Cruce pe care a fost răstignit Iisus Hristos, urmând ca în ziua de14 septembrie a aceluiaşi an, Episcopul Macarie al Ierusalimului să înalţe crucea în faţa poporului. Tot Impărăteasa Elena a construit Biserica Sfântului Mormânt, pe locul unde Iisus Hristos a fost îngropat în cavoul lui Iosif din Arimateea.

Tuturor celor care poartă numele Sfinţilor Împaraţi Constantin şi Elena, le urez din suflet “LA MULŢI ANI!!!”, cu sănătate, spor în toate iar bunul Dumnezeu să-i ocrotească şi să le călăuzească paşii pe drumul dreptei credinţe.

Deputat Mircea Irimie

Related Articles

Citește articolul precedent:
Mesajul domnului Primar Tudor Ştefănie cu ocazia Sfinţilor Constantin şi Elena

   Sărbătorim astăzi Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena prilej cu care îi felicit pe toţi cei care îşi serbează onomastica....

Închide