inTurda.ro

Festivalul Photo Romania în Salina Turda

Festivalul Photo Romania în Salina Turda

Festivalul Photo Romania în Salina Turda
mai 22
06:26 2015

Festivalul Internaţional Photo Romania a ajuns la a 5-a ediţie. În acest an, între 15 şi 24 mai, publicul va putea participa la peste 70 de expoziţii, 2 dintre ele fiind expuse la Salina Turda.

Expozitii ale unor fotografi români şi străini de prestigiu sunt expuse pe culoarul de acces in Salina Turda (intrarea Durgau) si in interiorul minei Rudolf.

Organizatorii acestui festival precizeaza ca au ales ca o parte din expozitiile lor sa fie expuse la Salina Turda tocmai pe considerentul ca lucrarile unor artisti de prestigiu sa fie expuse intr-o locatie de prestigiu.

„Am fost primul festival foto din Romania şi suntem exemplu pentru cele trei festivaluri de profil care au apărut ulterior”, a precizat Cătălin Balog Bellu. De altfel, prestigioasa publicaţie britanică The Telegraph a inclus Photo Romania în lista celor mai importante festivaluri de profil din lume.

Creat în 2010, sub titulatura FIAF, Festivalul Photo Romania a adus fotografia în prim-planul vieţii culturale româneşti şi a reuşit să înscrie Clujul în reţeaua mondială a festivalurilor de fotografie de înaltă ţinută.

De asemenea, Photo Romania Festival va găzdui Photo Stories – o conferinţă de fotografie pe modelul TEDx, Industry Days – o serie întâlniri internaţionale ale managerilor de festivaluri de fotografie şi evenimente cu profil specific, precum Focus Ungaria, Ziua Fotojurnalismului sau Ziua Fotografiei de Arhitectură.

photo romania salina

Related Articles

Citește articolul precedent:
Deputat Irimie Mircea: Fie ca în această zi de dublă sărbătoare, Domnul să sădească şi să crească în sufletele tuturor românilor, sentimentul iubirii de neam şi patrie

De Ziua Înălţării Domnului, celebrăm Ziua Eroilor, în semn de adâncă recunoştinţă pentru sacrificiul sutelor de mii de ostaşi bravi...

Închide