inTurda.ro

Tudor Ștefănie: Eroii noștrii rămân parte a României de-a lungul vremilor

Tudor Ștefănie: Eroii noștrii rămân parte a României de-a lungul vremilor

Tudor Ștefănie: Eroii noștrii rămân parte a României de-a lungul vremilor
mai 22
08:57 2015

 “Neamul este etern prin cultul Eroilor” iar „eroismul nu se poate porunci” afirma poetul, academicianul român şi marele istoric – Nicolae Iorga despre eroism.

    Timpul ştie să păstreze ca nimeni altul, ceea ce nu trebuie pierdut, iar cel care luptă pentru poporul său, nu va fi niciodată învins.

    La 40 de zile de la Sfintele Sărbători Pascale, Biserica Ortodoxă Română sărbătoreşte Praznicul Înălţării Domnului, consacrat ca zi a Eroilor.

Astăzi eroii neamului nostru sunt pomeniţi în slujbele religioase româneşti de pretutindeni, pentru curajul lor pe care l-au arătat pe câmpurile de bătălie, de-a lungul veacurilor.

    Ştiuţi sau neştiuţi, biruitori sau înfrânţi, anonimi sau rămaşi în legendă, cu toţii sunt în conştiinţa noastră şi chiar dacă au fost prinşi în braţele morţii, continuă să trăiască printre noi. Eroii poporului român, cu nume cunoscute ori necunoscute, unii ştiuţi doar de către Dumnezeu, au contribuit la formarea noastră ca naţiune de sine stătătoare.Făurind poporul român şi apărând cu preţul vieţii lor ţara, astăzi cu toţii îi cinstim pe cei căzuţi pentru dreptate, credinţă şi patrie.

    Datorită bravilor apărători ai neamului românesc şi ai interesului naţional, pentru jertfa şi actele de eroism consemnate în istorie, pentru determinarea şi tăria de caracter cu care au slujit cauza românească, păstrăm vii valorile patrimoniului naţional pe care aceştia l-au făurit cu trudă şi sânge.

    Precum Iisus le-a spus ucenicilor săi în momentul Înălţării:” Iată, eu sunt cu voi până la sfârşitul veacurilor”, tot aşa eroii noştri rămân parte a României de-a lungul vremilor.

   Ziua omagierii eroilor naţionali este ziua în care noi, oamenii acestui moment, ne măsurăm credinţa, umanismul şi dragostea de ţară, în raport cu anvergura dată de reperele morale şi spirituale ale neamului românesc trasate de înaintaşii noştri.

  ” În spatele vostru sunt râuri de lacrimi şi sânge, ceea ce exprimă suferinţele negrăite şi jertfele uriaşe ale fiilor pământului nostru aflat în calea tuturor şi râvnit de toţi”, sunt vorbele marelui poet român Octavian Goga când vine vorba de eroii ţării. Eroii nu se plâng, eroii se preamăresc iar victoriile lor ne amintesc azi că jertfa lor nu trebuie uitată niciodată.

   Pe osemintele eroilor români care s-au jertfit pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român, s-a clădit România de astăzi.

   Această zi este, în acelaşi timp, un prilej de a ne arăta, încă o dată, respectul pentru memoria  tuturor celor care au luptat de-a lungul timpului pentru promovarea şi apărarea atributelor fundamentale ale naţiunii şi statului român.

                             Primar, 

                             Tudor Ştefănie

Related Articles

Citește articolul precedent:
Festivalul Photo Romania în Salina Turda

Festivalul Internaţional Photo Romania a ajuns la a 5-a ediţie. În acest an, între 15 şi 24 mai, publicul va...

Închide