inTurda.ro

Am rămas cu gunoiul în stradă! Probleme la rampa de depozitare a deșeurilor:

Am rămas cu gunoiul în stradă! Probleme la rampa de depozitare a deșeurilor:

Am rămas cu gunoiul în stradă! Probleme la rampa de depozitare a deșeurilor:
mai 26
07:29 2015

Salprest a închis rampa de gunoi a Clujului, a anunţat preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan.

Morivul ar fi datorii avute de firmele care adună deşeurile de la cetăţeni faţă de Salprest rampă.

“Primăria Cluj-Napoca a mărit chiar tarifele de depozitare, iar Consiliul Judeţean şi alte primării nu au datorii faţă de respectiva firmă, deci nu noi suntem de vină”, a spus Vakar Istvan.

Dacă Primăria Feleacu nu aprobă de urgenţă utilizarea unui teren pentru o rampă temporară, Consiliul Judeţean va cere Prefecturii Cluj să autorizeze un teren unde să fie depozitate gunoaiele, scrie napocanews.ro

Primarii din teritoriu ameninţă că vor da în judecată Consiliul Judeţean Cluj dacă vor rămâne în poartă cu gunoaiele.

Rosal pune la dispoziţie un teren de 32 de hectare pentru realizarea rampei temporare, însă are nevoie de autorizaţii de mediu.

Consiliul Local din Feleacu se va întruni joi, 28 mai, într-o şedinţă ordinară unde există şanse să se decidă să ajute CJC în problema cu deşeurile. Dacă acest lucru se întâmplă, situaţia gravă ce se va isca marţi nu va fi soluţionată de îndată. Dacă joi se aprobă amenajarea terenului pentru depozitarea de deşeuri vor dura două zile până la consolidarea deciziei într-un fapt împlinit. Astfel până la acea dată se vor cumula patru zile în care gunoiul din judeţe nu a fost colectat. Potrivit specialiştilor acele patru zile nu se pot recupera decât într-o perioadă mai  lungă.

„Eu personal şi colegii mei din Consiliul Local dorim să ajutăm cât mai repede Consiliul Judeţean. Vom propune o soluţie cât de curând, dar va trebui să fie o soluţie ce să aducă beneficii atât nouă cât şi judeţul” a declarat consilierul local din Feleacu, Gabriel Costea.

Preşedintele CJC, Istvan Vakar explică gravitatea situaţiei:

Avem acea sesizare de la Salprest Rampă, este o situaţie de criză generată de firme private şi de relaţia dintre ele. Noi ca entităţi de stat am încercat şi am reuşit să facem şedinţă în două ore şi o comunitate nu-şi doreşte în acest moment să ajute, nici să se ajute pe sine, pentru tot felul de interese poate chiar pecuniare, dar nu e treaba mea să decid. E vară, o astfel de criză poate genera epidemii, eu o văd ca şi o criză mai mult decât majoră. Motivaţia lor pentru care au spus că vor închide rampa este pentru nedecontări între firme, nu se vorbea nici de cantităţi, nici de alte probleme. Nu ştiu cine nu şi-a plătit facturile şi au decis să închidă.

 

Related Articles

Citește articolul precedent:
Ce vor vota consilierii locali în ședința ordinară programată pentru astăzi:

Astăzi, 26 mai 2o15, începând cu ora 13:00 în sala mare a Primăriei va avea loc Ședința Oridinară a Consiliului...

Închide