inTurda.ro

Fundația Doriana Turda organizează două evenimente sociale inedite: Street Store și Free Books

Fundația Doriana Turda organizează două evenimente sociale inedite: Street Store și Free Books

Fundația Doriana Turda organizează două evenimente sociale inedite: Street Store și Free Books
iunie 04
11:34 2015

Fundația Doriana Turda în parteneriat cu Asociația Tineri AlfaOmega Turda organizează a 15-a ediție a evenimentului „En-Hacore”, în perioada 5-6 iunie 2015.

Anul acesta vom implementa și două evenimente cu caracter socio-educativ: Street Store și Free Books, prin care ne-am propus să dăruim haine, încălțăminte și cărți unor persoane cu nevoi speciale din municipiile Turda și Câmpia-Turzii.

În cadrul evenimentului Street Store vom distribui haine și încălțăminte donate de tinerii voluntari ai Fundației Doriana Turda și ai Asociației Tineri AlfaOmega Turda, care au fost provocați să doneze produse noi sau foarte bune. Produsele vor fi distribuite sâmbătă dimineața, 6 iunie 2015, la sediile Centrului pentru Persoane fără Adăpost Turda, Adăpostului de Zi şi de Noapte pentru Copiii Străzii Turda, Poiana și Centrul de Zi al F.R.C.C.F. Câmpia-Turzii.

Free Books este o acțiune prin care vom oferi în mod gratuit cărți iubitorilor de lectură care vor fi prezenți sâmbătă între orele 9:00-12:00 la standul pe care îl vom avea în zona pietonală din centrul istoric. Cu sprijinul Grupului Editorial Corint și al Casei Municipale de Cultură Turda am reușit să obținem cărți de calitate atât pentru persoane adulte cât și pentru copii. Vă invităm așadar la lectură! Sâmbătă puteți citi cărțile în centrul orașului sau le puteți lua pentru acasă.

Mesaj DaruiesteCele două acțiuni sunt organizate din dorința de a transmite turdenilor un mesaj important: „Iubești? Demonstrează dăruind!”. Cel mai puternic argument al iubirii este măsura în care te implici și dăruiești.

Noi am ales să dăruim haine și încălțăminte pentru a sugera tuturor că trebuie să fim atenți la nevoile de bază ale celor care au mai puțin decât noi și să dăruim. Cărțile le oferim pentru că lectura te educă și aduce un plus de valoare celor care citesc.

Pentru cei consideră că au prea puțin pentru dărui, avem câteva idei. Dăriuește un zâmbet, o vorbă bună, o floare, aprecierea și timpul tău. Oferă dragoste și înțelegere, împarte cu ceilalți bucuria ta și un spirit optimist. Cu toții avem ce dărui dacă vrem cu adevărat. Iubești? Demonstrează dăruind!

„En-Hacore” este o conferință regională organizată anual de Asociația Tineri AlfaOmega, la care participă tineri din biserici evanghelice din Turda, Câmpia-Turzii, Cluj-Napoca, Aiud, Ocna Mureș, Luduș, Iernut, Sfântu Gheorghe, Târgu-Mureș și alte localități adiacente. Conferința va avea loc în zilele de 5 și 6 iunie 2015, începând cu orele 18:00, în Turda, pe strada Avram Iancu, nr. 23.

Afis Street Store and Free Books

Președintele Fundației Doriana Turda,

Mureșan Ioan-Sorin

Related Articles

Citește articolul precedent:
Primăria Turda: Asigurăm vizitatorii Salinei Turda că aceasta este și va rămâne un obiectiv turistic sigur!

Cu privire la situaţia intervenită miercuri, 03 iunie 2015, la Salina Turda menţionam că cei 4 turişti străini care au...

Închide