inTurda.ro

VIDEO: Reportaj ProTV – Lansare Salina Turda în Google Street View

VIDEO: Reportaj ProTV – Lansare Salina Turda în Google Street View

VIDEO: Reportaj ProTV – Lansare Salina Turda în Google Street View
iunie 12
09:25 2015

Unul dintre cele mai frumoase locuri din adancuri este, de astazi, prezent pe Google Street View si sta alaturi de Piramidele din Egipt si Marele Canion. Fotografiile facute la Turda vor putea fi accesate online din orice colt al lumii.

Vizitata anual de sute de mii de turisti, Salina din Turda este considerata una din cele mai spectaculoase destinatii turistice din lume. Asta i-a determinat pe cei de la Google sa includa acest loc minunat pe harta virtuala. Salina este atestata inca din secolul al XI-lea dar a devenit vestita abia in timpul imparatului Franz Josef.

Dan Bulucea, Country Manager Google Romania: „Nici nu ne-am gandit la o alta destinatie din Romania decat cea de la Salina Turda. Ne bucuram foarte mult ca la ora aceasta poate fi vizitata virtual din orice colt al lumii. Uitati-va in jur, nu stiu cate lucruri sunt atat de interesante”

Totul a inceput in urma cu o luna, cand angajatii companiei au facut nenumarate poze in galeriile, salile si minele salinei.

Irina Ursu, corespondent PRO TV: „Varianta virtuala realizata cu ajutorul imaginilor panoramice reproduce in ce mai mic detaliu spatiul saline. Acum pot fi vazute online Mina Rudolf cu cele 13 etaje sau lacul din Mina Terezia. Prin acest proiect, salina din Turda se alatura altor obiective extrem de cunoscute ca Piramidele din Egipt sau Marele Canion.”

Simona Baciu director Salina Turda: „Google in Salina Turda inseamna lansarea salinei in spatial virtual, inseamna descoperirea acestea in mediul online. Ne asteptam la o crestere a numarului de turisti.”

„Nu ma asteptam sa descopar un loc atat de generos sub pamant. Oricine poate sa vada asta pe internet? Wow!” a spus o turista venita tocmai din Malaezia.

Modernizata in 2010, cu fonduri europene, salina a devenit parc balnear cu sali de tratament si recuperare, dar si cu terenuri de minigolf, bowling, tenis de masa, biliard, un debarcader si o biserica. In 2000, a fost declarata rezervatie naturala.

Iar jurnalistii americani de la Bussines Insider au introdus Salina Turda in topul locurilor incredibile din lume care merita sa fie vizitate. Si vedetele de la Hollywood, printre care si actorul de Oscar Jared Leto a laudat salina pe pagina sa de socializare.

sursa: protv.ro

Related Articles

Citește articolul precedent:
Mircea Irimie: Declarațiile fostului ministru Ioan Rus sunt regletabile și rușinoase

Declaratiile fostului ministrului PSD Ioan Rus, prin care aduce atingere demnitatii tuturor romanilor care muncesc in strainatate, sunt cel putin...

Închide