inTurda.ro

PMP Turda ne provoacă să purtăm ia românească. 24 iunie -Sânzienele – Ziua internațională a iei românești

PMP Turda ne provoacă să purtăm ia românească. 24 iunie -Sânzienele – Ziua internațională a iei românești

PMP Turda ne provoacă să purtăm ia românească. 24 iunie -Sânzienele – Ziua internațională a iei românești
iunie 23
11:01 2015

Comunicat:

PMP Turda se alatura, celei mai frumoase tradiţii născută pe Facebook – un moment unic de inspiraţie şi bucurie colectivă în care oameni de pretutindeni, indiferent de etnie sau naţionalitate, sunt invitaţi să poarte ia tradiţională românească.
24 Iunie – Sânzienele – Ziua internationala a iei romanesti , un eveniment care se bucura de un imens succes, fiind sarbatorit pe 6 continente, in peste 50 de tari din lume.

PMP Turda sustine înscrierea si declararea iei ca patrimoniu cultural al UNESCO, întrucât acest obiect este unic în lume. Este normal să ne protejăm bunul naţional şi să-l declarăm bun mondial.

Pentru că şi noi suntem convinși că merită să recuperăm valorile străvechi ascunse în portul popular românesc (simbol al curăţeniei, al demnităţii spirituale și al frumuseții noastre interioare), pentru că suntem conștienți că în rădăcinile străvechi se ascunde comoara care ne poate salva astăzi ca popor – vă provocăm să purtaţi miercuri, pe 24 iunie, străvechea ie românească…!!!
Nu conteaza daca ia pe care o purtam este mostenita de la bunici si strabunici sau este adaptata modern de un designer.

IA, a fost sursă de inspiraţie pentru creatori celebri de modă iar vedetele au îmbrăcat ia cu multă eleganţă, pozând pe copertele faimoaselor reviste occidentale.
Ia, acea bluza frumoasa si unica. Ia, acea bluza care ne-a facut celebri in toata lumea si pe care o poarta vedetele de la Hollywood. Ia, pe care noi, romanii, ar trebui sa fim mereu mandri sa o purtam.

Va multumim, La Blouse Roumaine, pentru initiativa.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Cursuri de formare profesională gratuite oferite prin proiectul ,,Workcall’’

            Comunicat de presă: Start cursuri formare profesională gratuite oferite prin proiectul ,,Workcall’’ Persoane de...

Închide