inTurda.ro

Precizări privind acordarea serviciilor sociale prin programul POAD 2014-2015

Precizări privind acordarea serviciilor sociale prin programul POAD 2014-2015

Precizări privind acordarea serviciilor sociale prin programul POAD 2014-2015
iunie 30
10:32 2015

Serviciul public de asistenţă socială Turda a realizat acţiuni pentru sprijinirea cetăţenilor de pe raza unităţii administrativ teritoriale a Municipiului Turda care au calitatea de persoane defavorizate.

    Activităţile întreprinse s-au realizat prin intermediul programului POAD 2014-2015 şi în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr.799/2014 privind implementarea Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

     Prin Hotărârea de Guvern mai sus amintită s-a stabilit faptul că fiecare beneficiar de ajutoare alimentare va primi câte două cutii identice cu alimente pe baza cuponului primit în prealabil de la Guvern. Distribuţia alimentelor către categoriile defavorizate a început din prima decadă a anului curent, nefiind înregistrate diferenţe între numărul pachetelor recepţionate şi distribuite.

     Beneficiarii finali însumând numărul total de persoane care au primit pachete pe bază de cupon sau în baza înscrisurilor sosite de la Prefectură: 6322 persoane.

     Totodată, ordinea de distribuire a fost respectată conform prevederilor art. 3 alin.1 din HG nr. 799/2014 şi anume: beneficiarii legii nr. 416/2001, persoanele  beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi, pensionarii, veteranii de război, vădive ale acestora şi persoane cu handicap accentuat şi grav.

                                                           Primăria Municipiului Turda

                                                   Serviciul public de asistenţă socială

Related Articles

Citește articolul precedent:
Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume și-a deschis porțile, anunță CNADNR

În conformitate cu Regulamentul de funcționare al drumului național DN 7C - Transfăgărășan, indicativ AND 524/1995 - aprobat prin decizia...

Închide