inTurda.ro

Salina Turda, inclusă de CNN în topul celor mai impresionante proiecte de reamenajare a unei foste cariere de sare

Salina Turda, inclusă de CNN în topul celor mai impresionante proiecte de reamenajare a unei foste cariere de sare

Salina Turda, inclusă de CNN în topul celor mai impresionante proiecte de reamenajare a unei foste cariere de sare
iulie 01
07:41 2015

România ocupă un loc în clasamentul celor mai interesante destinații turistice din lume. Publicația CNN a clasificat Salina Turda, din județul Cluj, drept unul dintre cele mai interesante proiecte de reamenajare a unei foste cariere de sare în atracţie turistică.

Salina Turda a fost primul experiment major de transformare a unei mine scose din uz într-o atracție turistică. Situată in inima Transilvaniei  vizitatorii coboară la 120 de metri în subteran, unde găsesc un parc de distracţii cu panouri de baschet, piste de minigolf, o roată mare şi un lac subteran pe care te poţi plimba cu bărcuţele. Salina Turda este recomandată celor care suferă de alergii, astm şi alte probleme respiratorii.  

Alte destinații turistice uimitoare, incluse în clasamentul jurnaliștilor de la CNN sunt: parcul de sporturi extreme în subteran, ale cărui trasee se întind pe cinci kilometri. Acesta se află la o adâncime de 375 de metri în regiunea muntoasă Snowdonia din nordul Ţării Galilor sau Mina de sare Wieliczka din Polonia, unde se găsește un hotel subteran şi un centru de tratament pentru cei cu afecţiuni ale aparatului respirator.

De asemenea, o fostă mină de caolinit în ţinutul Cornwall din Marea Britanie a devenit unul dintre cele mai atractive locuri ale Regatului Unit. Cei pasionați de sporturi extreme pot efectua sărituri sărituri aici pe o plasă elastică cu suprafaţa de 930 de metri pătraţi.

O fostă carieră de calcar din Louisville, Kentucky, folosită în timpul războiului rece ca adăpost subteran, găzduieşte, din februarie acest an, la 30 de metri adâncime, cel mai mare parc pentru iubitorii traseelor de mountainbike, fiind și el o atracție uimitoare a mapamondului.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Situația reală în care se află societatea de salubritate Prival, privind depozitarea deșeurilor

Astăzi, 30 iunie 2015, în cadrul Ședinței Ordinare a Consiliului Local al municipiului Turda, a participat și Directorul Econimic al...

Închide