inTurda.ro

Cristian Felezeu despre finanțarea podului peste Arieș

Cristian Felezeu despre finanțarea podului peste Arieș

Cristian Felezeu despre finanțarea podului peste Arieș
iulie 02
13:23 2015

În urma unui articol din presa locală, în care autorul spunea că valoarea investiției a fost mărită cu 1 milion de lei, Cristian George Felezeu, consilier local PNL, a afirmat că acest articol deformează realitatea.

În luna aprilie a acestui an, consilierii turdeni aprobau cheltuirea a cel mult 2 milioane de lei, pentru reabilitarea podului, din creditul contractat de autorităţile locale la CEC Bank, pentru finanţarea unor investiţii edilitare din Turda. Printr-un act adiţional la contractul de credit, încheiat în 2 iunie, pentru reabilitarea podului peste Arieş, din zona Pieţei Romane, s-au repartizat peste 3 milioane de lei, adică mai mult cu 1,055 milioane de lei decât suma prevăzută iniţial.

Pentru a suplimenta suma alocată pentru plata lucrărilor de reabilitare a podului, la propunerea Direcţiei Tehnice din Primăria Turda, avizată de primarul Tudor Ştefănie, în şedinţa ordinară de marţi, 30 iunie, a forului deliberativ local, consilierii turdeni „au ras” printr-o ridicare de mână, peste 800 de mii de lei din creditul contractat cu CEC Bank, ce trebuiau folosiţi pentru reabilitarea şi modernizarea unor străzi din Turda. – scria publicația TurdaLive

Cristian Felezeu a vrut să clarifice lucrurile și a anunțat că a solicitat executivului o informare care va deveni publică:

„Costurile cu lucrarea au rămas cele licitate inițial. În hotărârea de Consiliu Local aprobată în ședința din 30 iunie 2015 este vorba de alocarea sumelor necesare pentru plăți, nu despre o suplimentare a sumelor inițiale. Se va face o informare oficială. Eu am solicitat executivului această informare care va fi publică” – Cristian Felezeu.

 

Related Articles

Citește articolul precedent:
Trusa de birou a lui Ioan Raţiu, unul dintre cei mai proeminenţi fruntaşi români din Transilvania

În patrimoniul Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei se află o piesă aparte: trusa de birou a lui Ioan Rațiu,...

Închide