inTurda.ro

ProTV: Turistii care au vizitat in weekend Salina Turda au avut parte de o surpriza

ProTV: Turistii care au vizitat in weekend Salina Turda au avut parte de o surpriza

ProTV: Turistii care au vizitat in weekend Salina Turda au avut parte de o surpriza
iulie 06
14:26 2015

Turistii care au vizitat duminica Salina Turda au avut parte de o surpriza. In amfiteatrul din Mina Rudolf a avut loc premiera unui film romanesc.

„Balaurul din Transilvania” este un documentar care are ca scop promovarea Banatului si a Transilvaniei cu ajutorul sporturilor extreme. Una dintre secventele care i-au tinut pe spectarori cu sufletul la gura a fost filmata chiar in salina.

 Spectatorii, turisti si localnici, au savurat fiecare secventa a filmului iar dupa ce au vazut documentarul, unele persoane s-au emotionat pana la lacrimi.

„Sunt intotdeauna prins cand vad ceva frumos despre Romania. Foarte frumos si ii multumesc”  
a spus un turist.

„Ma bucur ca se incearca sa se transmita astfel de filme si e pacat ca nu sunt mai multe”
 a spus o alta turista.

Prospectia locatiilor si pregatirile pentru filmare au durat aprope un an de zile. Misiunea regizorului a presupus totodata selectarea celor mai bune imagini din sute de ore de material filmat.

Sabin Dorohoi, regizor si producator film: „Filmul este facut practic pentru a arata anumite locuri intertesante din Trasnsilvania si din Banat cu ajutorul sporturilor extreme adresat fiind tinerilor si studentilor sa vada tara si locurile intr-un mod mai cool. E cool, filmul e despre sporturi extreme in locuri interesante.”

Punctul culminant al documentarului a fost transpus in imagini in luna octombire a anului precendent. Protagonistul filmului a mers pe coarda deasuprea lacului din Salina Turda.

Florin Vulturar, sef serviciu turistic Turda: „Filmul face parte din strategia de promovare a imaginii salinei. Sporturile extreme care sunt la moda in randul tinerilor din ziua de astazi combinate cu imaginile din salina Turda nu fac decat sa sporeasca numarul de turisti de aici.”

Planurile de viitor ale regizorului nu se opresc aici. Vrea ca „Balaurul din Transilvania” sa fie primul film dintr-o trilogie in care sa prezinte si restul tarii.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Lucian Nemeș: Alături de UNPR vom obține rezultate mai favorabile decât cele din 2012

Presedintele UNPR, Gabriel Oprea, a anuntat luni, 29 iunie 2015,  fuziunea prin absorbtie cu PP-DD si a aratat ca partidul...

Închide