inTurda.ro

Recomandări pentru perioada de caniculă

Recomandări pentru perioada de caniculă

Recomandări pentru perioada de caniculă
iulie 08
08:13 2015

Având în vedere faptul că în aceste zile INMH a emis atenționări de COD GALBEN (7 iulie 2015) și COD PORTOCALIU (8 iulie 2015) de caniculă pentru Județul Cluj, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

În această perioadă, Primăria municipiului Turda vă recomandă să respectați sfatul medicilor care spun că pe timp de caniculă, atunci când temperaturile depășesc 35 de grade, trebuie să consumăm cel puțin doi litri de lichide pe zi, să consumăm cât mai multe fructe şi legume proaspete, deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă.

Pe timp de caniculă este recomandat de asemenea să se evite consumul de băuturi alcoolice, indiferent de concentrația de alcool deținută de acestea, dar şi băuturile cu un conținut ridicat de cofeină sau de zahăr.

Nu sunt recomandate plimbările sub razele puternice ale soarelui și eforturile fizice, în intervalul orar 10 – 17, atunci când temperatura aerului este la maximă intensitate.

Specialiștii recomandă persoanelor, care trebuie să iasă din casă în orele amiezii, să poarte haine de culoare deschisă și să-și protejeze capul cu pălării sau umbrele.

 

Related Articles

Citește articolul precedent:
Cristian Felezeu sau Bogdan Bulgaria? Unul dintre ei va fi candidatul PNL pentru funcția de primar în 2016

Cristian Felezeu sau Bogdan Bulgaria? Unul dintre ei va fi candidatul PNL pentru funcția de primar în 2016, asta au...

Închide