inTurda.ro

Propunerile lui Cristian Felezeu pentru revitalizarea centrului istoric

Propunerile lui Cristian Felezeu pentru revitalizarea centrului istoric

Propunerile lui Cristian Felezeu pentru revitalizarea centrului istoric
august 03
13:41 2015

Astăzi, la Primăria Municipiului Turda a avut loc o dezbatere publică despre revitalizarea economică și reabilitarea prudentă a centrului istoric al Municipiului Turda. La acest eveniment au participat dintre consilierii locali doar Cristian Felezeu (PNL), Dobra Mariana (independent), Csep Leylla (UDMR) și Adamosy Clara (UDMR).

Cristian Felezeu, unul dintre posibilii candidați ai PNL la alegerile din anul 2016 pentru fotoliul de primar, a avut 4 propuneri pe care le-a lansat în mod public. Redăm mai jos câteva dintre ideile dânsului:

1. Spații verzi în zona centrului istoric. Accentul lui Cristian Felezeu a fost pe fostul Lapidariu, un obiectiv de interes istoric, care ar trebui să fie refacut ca zona verde si să-i fie redata utilitatea pe care a avut-o inainte.

2. Traficul în zona centrală și mai ales fluidizarea acestuia. S-ar preta restrictii de trafic pe zona centrala. De asemenea, la parcari, trebuie să ne gândim mai mult la turiști, nu doar la locurile de parcare pentru rezidenti. Trebuie sa găsim soluții pentru parcari de autocare.

3. Accesul pietonal din zona centrala inspre zona periferic-centrala. Au fost mai multe alei care acum sunt inchise cu porți. Ar fi frumos să le redăm cetățenilor fie pentru plimbări de promenadă fie pentru acces facil dinspre zonele periferice înspre centru și invers.

4. Circuit turistic al bisericilor din zona centrală. Acestea au un potențial turistic mare și trebuie să găsim idei pentru valorificarea acestuia.

Despre bisericile clădiri monument istoric au avut intervenții și consilierii locali ai UDMR, Adamosy Clara și Csep Leylla.

UAT Municipiul Turda a depus spre finanţare proiectul cu titlul „Măsuri integrate pentru reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică a centrului istoric al Municipiului Turda”. Proiectul a primit un Grant SEE în valoare totală de 323.903 lei în cadrul Programului PA16/RO12 „Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural” – Schema de granturi mici.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Un nou parteneriat între Primăria Municipiului Turda și Asociația Photo România

 Primăria Municipiului Turda și SC Turda Salina Durgău SA sunt parteneri ai Asociației Photo Romania într-un proiect care presupune promovarea...

Închide