inTurda.ro

Aleșii PNL, PMP, ALDE și UDMR: Nu este normal să tolerăm la nesfârșit nerespectarea procedurilor legale

Aleșii PNL, PMP, ALDE și UDMR: Nu este normal să tolerăm la nesfârșit nerespectarea procedurilor legale

Aleșii PNL, PMP, ALDE și UDMR: Nu este normal să tolerăm la nesfârșit nerespectarea procedurilor legale
august 14
12:04 2015

Comunicat de presă

Consilierii locali PNL, PMP, ALDE și UDMR membrii ai Consiliului Local al municipiului Câmpia Turzii, au aflat cu surprindere că actuala conducere a administrației locale, controlată de PSD, le-a reproșat faptul că nu au dat curs unei ședințe convocate fără respectarea procedurilor legale, acuzându-i că au pus în pericol bunul mers al urbei.

Poate că această variantă, născocită într-un birou din Primărie, ar fi fost credibilă, dacă reprezentanții puterii administrative actuale ar fi dovedit într-adevăr caracterul de ”urgență” al ședinței. Prin demersul nostru am dorit să atragem atenția că nu este normal să tolerăm la nesfârșit nerespectarea procedurilor legale, respectiv a Legii administrației publice locale și a Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Local. Ne-am fi așteptat și era firesc ca, imediat după ce primarul Radu Hanga a luat act de poziția noastră, să convoace o ședință de îndată a Consiliului Local, pentru a rezolva problemele care nu sufereau amânare și care aveau un caracter de urgență, respectiv deplasarea Ansamblului Mugurelu la un festival de folclor în Turcia și a Ansamblului Ardeleana la un festival de folclor în Ungaria.

În schimb, constatăm cu surprindere că actuala administrație locală este mai mult preocupată să-și facă imagine, nicidecum să rezolve problemele ”urgente” pentru care a fost convocată ședința, motiv pentru care facem un apel la responsabilitate către cei care conduc în acest moment administrația locală, să lase deoparte preocupările electorale pentru imagine și să se apuce de lucru, respectiv de activitatea pentru care sunt plătiți din banul public pentru a rezolva problemele urgente ale cetățenilor, convocând ședința Consiliului Local la care, anunțăm public, ne vom prezenta fără nici o problemă!

În caz contrar, consilierii locali ai PNL, PMP, ALDE, UDMR vor convoca o ședință de îndată a Consiliului Local prin care vor supune la vot aprobarea deplasării celor 80 de copii în Turcia și Ungaria contracarând iresponsabilitatea manifestată în această situație de către actuala conducere a administrației locale, care preferă mai degrabă să se victimizeze decât să se ocupe în mod real de problema copiilor din municipiul nostru.

Putem aprecia ca problemă urgentă, care justifica în cel mai fericit caz convocarea în ședință extrordinară a Consiliului Local, doar situația privind deplasarea Ansamblului Mugurelu în Turcia și nicidecum celelalte puncte de pe ordinea de zi, introduse doar pentru a forța trecerea unor proiecte de hotărâre care nu justifică o astfel de urgență și care puteau fi votate în cadrul ședinței de consiliu local de săptămâna viitoare.

Chiar dacă e o perioadă de sărbătoare în municipiu, credem că urgențele trebuie tratate cu mai multă responsabilitate. Iar apoi, este timp și de… distracție!

IOAN MOLDOVAN – președinte ALDE;

DORIN LOJIGAN – copreședinte PNL;

CRISTIAN HAIDUC – copreședinte PNL;

ANDREI NEMETI – președinte UDMR.

MARIAN MORAR – presedinte PMP.

Related Articles

Citește articolul precedent:
CAA: Luni și marți se va lua apa în cartierul Turda Noua. Vezi ce străzi sunt afectate:

         Compania de Apă ARIEŞ anunţă întreruperea furnizării apei potabile, în data de 17.08.2015 între orele 07:00 – 20:00 în...

Închide