inTurda.ro

Tudor Ștefănie: ”Asigur locuitorii municipiului Turda ca personal nu o sa permit amplasarea depozitului temporar la Turda”

Tudor Ștefănie: ”Asigur locuitorii municipiului Turda ca personal nu o sa permit amplasarea depozitului temporar la Turda”

Tudor Ștefănie: ”Asigur locuitorii municipiului Turda ca personal nu o sa permit amplasarea depozitului temporar la Turda”
august 22
11:42 2015

 

Vad tot felul de comentarii si pozitii in spatiul public, cu privire la asa-zisul depozit temporar de deseuri. Am precizat si o mai spun inca o data: discutam pe baza unui lucru care nu exista! La noi nu s-a prezentat nimeni cu o solicitare in acest sens sau cu documentatia aferenta, conform legii, asa ca mi-e greu sa intru intr-o dezbatere pe un subiect inexistent.
Vreau sa asigur locuitorii municipiului Turda ca personal nu o sa permit un astfel de lucru, ca sa lamuresc problema macar din acest punct de vedere, ca am vazut tot felul de pozitii si comentarii aruncate in spatiul public, fara un discernamant necesar.” a precizat Tudor Ștefănie, primarul municipiului Turda.

 

Toate reactiile si comentarile aparute in spatiul public, se datoreaza comunicatului transmis de Consiliul Judetean Cluj prin care se   precizeaza faptul ca împreună cu reprezentanţii firmei Prosal, conducerea CJ CLuj au discutat pe tema deblocării situaţiei privind depozitarea temporară a deşeurilor în judeţul Cluj, iar solutia ar fi o rampa temporara pentru deseuri in extravilanul municipiului Turda.

”Astfel, în urma a peste două luni de discuţii purtate între conducerea Consiliului Judeţean Cluj şi reprezentanţii firmei bucureştene Prosal, societate specializată în servicii de management integrat al deşeurilor, s-a ajuns la o soluţie concretă pentru detensionarea actualei crize generate de închiderea depozitelor neconforme de deşeuri din judeţul Cluj şi transportul deşeurilor menajere în alte judeţe limitrofe până la finalizarea proiectului SMID. Soluţia astfel propusă şi asumată de către Consiliul Judeţean Cluj, împreună cu toate cele 81 de UAT-uri clujene, se referă la crearea unei rampe de stocare temporară până la finalizarea proiectului SMID, pe un teren de circa 8700 mp aflat în extravilanul municipiului Turda,.

Practic, această nou rampă temporară, a cărei investiţie privată se ridică la aproximativ 2 milioane de euro, va putea intra în funcţiune în maximum 20 de zile de la primirea tuturor avizelor de funcţionare, fiind capabilă să preia întreaga cantitate de deşeuri existentă la nivelul judeţul Cluj şi care, în prezent, este transportată la gropile de deşeuri din alte judeţe. Aici, deşeurile, colectate selectiv prin cele două fracţii – umedă şi uscată, vor fi tratate prin intermediul unui proces tehnic inovativ, dar specific unei staţii de asemenea tip, rampa beneficiind atât de un echipament de sortare propriu, cât şi o staţie de tratare a levigatului, întreaga suprafaţă fiind acoperită de o geomembrană şi o geotextilă.” 

Related Articles

Citește articolul precedent:
Programul de circulaţie al autobuzelor STP în perioada desfăşurării Zilelor Municipiului Turda

În perioada 28 august - 30 august 2015 în Municipiul Turda se va desfăşura Ediţia a XV-a a Zilelor Municipiului...

Închide