inTurda.ro

Arta fotografică colorează Turda în nuanțe de Sărbătoare! Asociația Photo România a adus 5 expoziții speciale!

Arta fotografică colorează Turda în nuanțe de Sărbătoare! Asociația Photo România a adus 5 expoziții speciale!

Arta fotografică colorează Turda în nuanțe de Sărbătoare! Asociația Photo România a adus 5 expoziții speciale!
august 28
17:55 2015

Arta fotografică colorează Turda în nuanțe de Sărbătoare! Asociația Photo România a adus 5 expoziții speciale! De Zilele Municipiului Turda Photo Romania, colaboratori de tradiție ai municipalității, au reușit să aducă un plus de valoare părții cultural-artistice a Sărbătorii din Orașul Salinei!

Turda și turdenii se pot bucura în aceste zile de 5 expoziții de fotografie, una mai inedită decât cealaltă!

1. „Romania in culori” este o colecție realizată de cei mai valorosi fotografi romani, cu poze despre cat de minunata este Romania. Expoziția are loc în două locații: Parcul Muzeului de Istorie, pe cuburi foto de mari dimensiuni: 2 x 2 metri, unde un accent deosebit se pe fotografiile din Alba Iulia, cealaltă locație fiind la Salina Turda, unde sunt prezentate fotografii din județul Satu Mare. Cele două locații (Alba și Satu Mare) au fost incluse într-un proiect de promovare reciprocă alături de Turda, prin efortul voluntarilor Asociației PhotoRomania! Chiar in acest moment, in cadrul festivalului „La Damburi”, din Satu Mare, este promovata Salina Turda si în curând, poze din Turda vor ajunge și la Alba Iulia!

11931612_1054909084526952_849802028_n

2. „Fotografii de citit” este un alt super proiect, care imbina intr-un mod foarte creativ mesajele cu fotografiile. Proiectul este cu adevărat inedit, fiind în ultima perioadă „pe val” în ceea ce privește aprezentarea unui proiect fotografic în presa din România! Fotografiile sunt tipărite în format mare și pot fi văzute la Colegiul Național Mihai Viteazul, pe gardul exterior. Locația este aceeași cu Expo-Flora și mini-târgul de carte al Editurii Corint!

phro 3

3. „Aleea Castelelor” este a treia expoziție, organizată la Turda pe gardul de la Biserica Reformata, în Parcul Muzeului de Istorie Turda. Proiectul fotografic este realizat in colaborare cu Asociatia PONT (cea care a castigat titlul de Capitala a Tineretului pentru Cluj-Napoca).

muzeu phro2

4. „Clujulmerita” este a patra expoziție adusă de PhotoRomania și are loc la Salina Turda, în Mina Rudolf! „Clujul Merita” este proiectul prin care si municipiul Turda sprijina procesul candidaturii Clujului la titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021!

ph ro 4

5. „Wedding stories” este a cincea expozitie adusa cu ocazia Zilelor Municipiului Turda. Ea este organizata de asemenea în Parcul Muzeului, pe cuburi foto de 2×2 m și conține fotografii realizate de cei mai buni fotografi de nunta din tara! Daca vă căutați un super fotograf pentru nuntă, poate găsiți o referință chiar în aceste zile!

11948184_1054895981194929_999587417_ncatalin balog belluCătălin Balog Bellu (foto dreapta), Vicepreședintele Asociației Photo România, a declarat pentru inTurda.ro că toate evenimentele fac parte din Caravana Photo Romania, proiect finantat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

Se pare că Asociația Photo România are parteneri de calitate în toată țara și e o bucurie că au reușit să aducă acest proiect în Turda! Cele 5 expoziții merită să fie vizitate și merită să fie promovate!

Ce zici? Da-i un share și faci o vizită? Colegiul Național Mihai Viteazul, Salina Turda și Parcul Muzeului; acestea sunt cele 3 locații în care poți întâlni povești frumoase, peisaje românești și mai ales arta unor fotografi profesioniști! Nu rata șansa aceasta!

________________________

Prezentul articol este realizat de www.inTurda.ro. Orice preluare se poate face numai cu mentionarea sursei.

Related Articles

Citește articolul precedent:
ZMT15 – Deschiderea oficială: Mesajul primarului Tudor Ștefănie

Mesajul domnului Primar Tudor Ștefănie la deschiderea oficială a Zilelor Muncipiului Turda, ediția a 15-a   Întâi de toate doresc...

Închide