inTurda.ro

ZMT15 – Deschiderea oficială: Mesajul primarului Tudor Ștefănie

ZMT15 – Deschiderea oficială: Mesajul primarului Tudor Ștefănie

ZMT15 – Deschiderea oficială: Mesajul primarului Tudor Ștefănie
august 28
15:05 2015

Mesajul domnului Primar Tudor Ștefănie la deschiderea oficială a Zilelor Muncipiului Turda, ediția a 15-a

 

Întâi de toate doresc să vă mulţumesc pentru faptul că sunteţi alături de noi, astăzi, la ceas aniversar, în cinstea tradiţiei pe care o făurim de 15 ani.

În calitate de Primar al oraşului Salinei, de-a lungul mandatelor mele am propus soluţii şi am implementat proiecte pentru ca Turda şi împrejurimile sale să devină o zonă turistică de interes regional, naţional şi internaţional.

Am considerat şi am susţin potenţialul turistic, cultural, balnear şi natural din zona Turda întrucât acesta reprezintă un patrimoniu excepţional prin care întreaga zonă se poate relansa din punct de vedere economic.

Am pornit pe un drum cu coordonate precise: fundamentarea şi promovarea proiectelor pentru dezvolatarea locală, continuarea procesului de dezvoltare a infrastructurii, creşterea standardelor calităţii vieţii din comunitate.

Datorită proiectelor la care municipalitatea turdeană s-a angajat încă din anul 2005, Turda s-a transformat într-un oraş dinamic, un oraş modern în concordanţă cu nevoile cetăţenilor şi cu dorinţele acestora.

Astăzi cea de-a XV – a ediţie a Zilelor Municipiului Turda se desfăşoară sub genericul “Sărbătoare în oraşul Salinei” – Turda între tradiţie, turism şi istorie.

Cultivarea tradiţiei Zilelor Municipiului Turda, ne oferă prilejul de a găzdui în această sală, special amenajată pentru evenimentele din aceste zile, şi o expoziţie valoroasă din punct de vedere artistic, deschisă publicului pasionat de artă.

An după an, ne-am dorit şi am stabilit un obiectiv precis: de a promova Turda ca oraş turistic.

Valorile pe care le deţinem la nivelul Municipiului Turda trebuie promovate şi evidenţiate.

Mizăm pe ideea continuităţii şi ne dorim să progresăm aducând la Turda un plus de diversitate şi de valoare.

Suntem datori să privim responsabil fiecare etapă, învăţând din trecut, consolidând prezentul şi prefigurând viitorul cu deplină responsabilitate.

Am creat brandul “DESCOPERĂ ORAŞUL SALINEI! ” iar lansarea acestuia a constituit un moment cheie pentru turismul local şi naţional.

Amenajarea Salinei Turda s-a dovedit a fi un proiect de real succes, atrăgând peste 2,5 milioane de vizitatori din momentul intrării minei de sare în circuitul turistic.

Turda are istorie, are oameni de valoare şi nenumărate atracţii turistice pe care trebuie să le valorificăm.

Am continuat proiectele cu amenajarea centrului istoric, a Teatrului “Aureliu Manea”, a Muzeului de Istorie, şi a clădirilor vechi din Turda.

Am realizat proiecte pentru punerea în valoare a Castrului Roman Potaissa, iar toate acestea au constituit elementele unui întreg alături de motivaţia de a arăta ca la Turda, prin voinţă, profesionalism şi determinare, se pot face lucruri care să dăinuie în timp.

Pentru mediatizarea obiectivelor turistice ale localităţii pe plan naţional şi internaţional am considerat că trebuie să le oferim o mai mare promovare, motiv pentru care am lansat aplicaţia TREKS TURDA – o aplicaţie care va face ca Municipiul Turda să existe din punct de vedere tehnologic pe harta marile oraşe turistice din lume.

De Municipiul Turda este strâns legată şi istoria gazelor naturale, prima conductă pentru gaz metan din Europa fiind pusă în funcţiune la data de 3 septembrie 1914, la Sărmăşel – Turda pe o distanţă de 55 km.

Din aceste considerente, vom avea momente speciale în cadrul festivităţilor pe care le-am pregătit în aceste zile de sărbătoare, aniversând astfel 101 ani de la transportul gazelor naturale de la Sărmăşel la Turda, întrucât Turda figurează ca fiind primul oraş din Europa alimentat şi iluminat cu gaze naturale.

Zilele Municipiului Turda reprezintă cea mai mare sărbătoare a oraşului, este prilejul pentru turdeni de a trăi clipe fericite, de a sărbătorii în cadrul comunităţii prin programul oferit de municipalitate şi de a participa la spectacole de muzică, dans, port tradiţional, expoziţii, bucătărie locală, îndemânare artistică, creativitate şi joc, cultură, promovarea tradiţiei şi a turismului precum şi a valorilor locale.

Este o sărbătoare care aduce un plus în viaţa comunităţii, un sentiment de apartenenţă, de revenire acasă alături de cei dragi.

Această sărbătoare face parte din propria noastră istorie locală, din amintirile noastre, adunate  de-a lungul celor 15 ani, un trecut frumos care ne aparţine şi cu care ne mândrim.

Turda, oraşul Salinei a îmbrăcat în această zi haine de sărbătoare, motiv pentru care vă îndemn pe toţi să vă bucuraţi din plin de toate acţiunile care se vor desfăşura pe parcursul acestor trei zile.

Mulţumesc sponsorilor şi tuturor celor care au făcut posibilă desfăşurarea acestei ample manifestări, şi în special sponsorului principal KAUFLAND ROMÂNIA care prin sprijinul acordat şi-a dovedit respectul atât faţă de acest eveniment cât şi faţă de comunitatea turdeană.

La mulţi ani Turda!

La mulţi ani turdeni!

Bucuraţi-vă de fiecare clipă a acestui sfârşit de săptămână pentru că este sărbătoare în oraşul Salinei!

Related Articles

Citește articolul precedent:
Matei Cristian: La mulți ani, turdeni! La mulți ani, Turda!

Zilele Orașului, o sărbătoare importantă pentru comunitatea noastră, a devenit de-a lungul anilor o frumoasă tradiție. În fiecare an, această...

Închide