inTurda.ro

Rezultatele sondajului de opinie realizat de inTurda.ro pentru alegerile locale din anul 2016

Rezultatele sondajului de opinie realizat de inTurda.ro pentru alegerile locale din anul 2016

Rezultatele sondajului de opinie realizat de inTurda.ro pentru alegerile locale din anul 2016
septembrie 08
13:33 2015

Sondajul realizat de inTurda.ro a ajuns la final. Vizitatorii site-ului nostru și-au ales favoriții pentru fotoliul de Primar și pentru Consiliul Local, mandatul 2016-2020!

În ceea ce privește candidatul ideal la fotoliul de primar, câștigători individuali sunt Mircea Irimie (ALDE) – 20.5%, Matei Cristian (PSD) – 17.9% și Tudor Ștefănie (PNL) – 13,1%. Cazul primarului în funcție, Tudor Ștefănie, este foarte interesant, el reușind o clasare în Top 3 deși a anunțat că nu mai candidează pentru un nou mandat.

Pe locurile 4 și 5 s-au clasat cei doi candidați interni anunțați de PNL Turda: Bogdan Bulgaria – 9.9% și Cristian Felezeu – 8.5%.

Surprizele sondajului sunt doi candidați tineri care au obținut procentaje foarte mari: Lucian Varo (Consilier local independent / PND), 8.3% și Murea Sebastian (Consilier județean, PNL) – 5.2%.

Dacă este să facem calculele în funcție de partidul din care unii dintre candidații înscriși în sondajul nostru fac parte, am avea următoarele procente:

PNL (rezultate obținute de Bogdan Bulgaria + Cristian Felezeu + Murea Sebastian + Tudor Ștefănie): 36,7%.

PSD (rezultate obținute de Cristian Matei + Nicolae Roș): 19,1%.

Rezultatele complete, în ordine alfabetică sunt următoarele:

-Adamosy Clara (UDMR) – 0.8%
-Anca Doru (PRM) – 0.8%
-Berci Mihaly (PRPE) – 0.0%
-Bichis Sorin (Independent) – 0.8%
-Bulgaria Bogdan (PNL) – 9.9%
-Corpodean Dorel (Independent) – 1.2%
-Csep Leylla (UDMR) – 1.0%
-Felezeu George Cristian (PNL) – 8.5%
-Ignat Alexandru (PNTCD) – 0.2%
-Irimie Vicentiu Mircea (PC – ALDE) – 20.5%
-Horvath Liana (PER) – 1.2%
-Matei Cristian (PSD) – 17.9%
-Murea Sebastian (PNL) – 5.2%
-Nap Adrian (PMP) – 1.0%
-Nemes Lucian (UNPR) – 3.4%
-Ros Nicolae (PSD) – 1.2%
-Stefanie Tudor (PNL) – 13,1%
-Varo Lucian (Independent – PND) – 8.3%

5% dintre respondenți ar vota cu altcineva, printre răspunsurile menționate mai frecvent regăsindu-se: Cordis Lucian, Grumaz Vasile, Ovidiu Micu, Gheorghe Lobont, Sorin Saveanu sau Baciu Simona.sondaj primar

Ca și concluzie, putem spune că lupta pentru viitorul primar este deschisă, șansele cele mai mari avându-le candidatul care va fi desemnat de PNL Turda, Mircea Irimie (deputat de Turda) și Matei Cristian (președinte PSD Turda), deși nu exludem nici o eventuală surpriză pe care o viitoare alianță electorală să ne-o propună chiar înainte de alegerile de anul viitor!

În ceea ce privește opțiunile de vot ale participanților la sondajul nostru, pentru mandatul Consiliului Local 2016-2020 au rezultat următoarele procente:

sondaj consiliul localUDMR – 1.8%
UNPR – 1.8%
PER – 0.2%
PMP – 2.2%
PNL – 36.7%
PNTCD – 0.9%
PSD – 19.2%
ALDE (PC – PLR) – 13.8%
PND – 7.2%
PRM – 1.4%
Partida Romilor – 1.4%
Candidati independenti – 10.6%
Alta varianta – 2.8% (raspunsuri menționate: PPU, M10, Noua Dreapta și PNG).

Dacă facem un clasament, în Top 3 au intrat PNL – 36.7%, PSD – 19.2% și ALDE – 13.8%.

Surprizele de aici sunt cele 10% oferite candidaților independenți, ceea ce lasă loc pentru oameni neafiliați politic în viitorul Consiliu Local, și nou înființatul PND, la care au aderat printre alții Lucian Varo și Mariana Dobra (foști consilieri locali PP-DD, actualmente consilieri independenți). PND a obținut 7.2% dintre voturi în sondajul nostru.

Redacția inTurda.ro a sondat opinia publică din inițiativă proprie. Sondajul NU a fost comandat de nici un candidat sau partid politic. De asemenea, trebuie să menționăm că rezultatele denotă intenția de vot a celor care au vizitat website-ul nostru în perioada derulării sondajului și nu reflectă trendul de vot al tuturor turdenilor. Media de vârstă al persoanelor care au votat online în sondajul nostru este 38 de ani, aproximativ 60% dintre votanți fiind bărbați și 40% femei.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Organizația PSD Turda adresează condoleanţe familiei Blasiu

Încetarea din viaţă a lui Virgil Blasiu, un om ale cărui viziune şi eforturi au contribuit la dezvoltarea municipiului Turda,...

Închide