inTurda.ro

Marcel Iureș a jucat din nou pe scena teatrului turdean dupa mai bine de 36 de ani

Marcel Iureș a jucat din nou pe scena teatrului turdean dupa mai bine de 36 de ani

Marcel Iureș a jucat din nou pe scena teatrului turdean dupa mai bine de 36 de ani
octombrie 18
10:57 2015

Sambata seara, pe data de 17 octombrie 2015, Marcel Iureș a jucat din nou pe scena teatrului turdean dupa mai bine de 36 de ani, fiind primit cu aplauzele spectatorilor turdeni care au umplut sala Teatrului „Aureliu Manea” din Turda.

Marcel Iureş a debutat pe scena teatrului turdean cu rolul Jean din spectacolul Domnişoara Iuliade A. Strindberg , regia artistică Aureliu Manea , alături de actriţele Liana Ceterchi şi Stela Furcovici în primăvara anului 1979. 

În spectacolul „Păi…despre ce vorbim noi aici, domnule ?, Marcel Iureş și George Mihăiţă devin două personaje care repun, într-un mod cu totul nou, povestea din romanul Moromeţii de Marin Preda care a marcat atâtea generaţii de cititori. Două personaje care refac, în mod miraculos, prin poveşti, întrega imagine a unui roman dedicat universului uman dintr-un sat românesc, cu puțină vreme înainte de începerea Celui De-al Doilea Război Mondial.  

La finalul spectacolului oferit de catre Marcel Iures si George Mihaita, public s-a ridicat in picioare si a multumit celor doi, oferindu-le un lung val de aplauze in semn de apreciere.

© FOTO: Dan Tăuțan / www.ActionFoto.ro

Related Articles

Citește articolul precedent:
„DESPRE POEZIE, IUBIRE ŞI VIN” , întâlnire neconvenţională cu poetul MIRCEA DINESCU în dialog cu publicul turdean

 Vineri, 16 octombrie 2015, la Teatrul "Aureliu Manea" a avut loc intalnirea neconventionala cu Mircea Dinescu, care a fost surpriza acestei ediții...

Închide