inTurda.ro

Despre Workshop-ul „No Hate Speech”, organizat de Fundația Doriana cu ocazia SEDL

Despre Workshop-ul „No Hate Speech”, organizat de Fundația Doriana cu ocazia SEDL

Despre Workshop-ul „No Hate Speech”, organizat de Fundația Doriana cu ocazia SEDL
octombrie 20
08:22 2015

Despre Workshop-ul „No Hate Speech”, organizat cu ocazia SEDL

Primăria Municipiului Turda a marchat Săptămâna Europeană a Democraţiei Locale şi în acest an. Activităţile s-au derulat cu sprijinul celor două ONG-uri partenere: Societatea Culturală Filarmonia şi Fundația Doriana, și au inclus expoziții și concurs de desene, lectură de povești europene, carnaval cu deghizări în cetățeni ai țărilor europene și un workshop pe tema „No Hate Speech”.

Workshop-ul „No hate speech” a fost organizat de voluntari ai Fundației Doriana, bazat pe Campania cu același nume a Consiliului Europei.

Scopul acestei acțiuni a fost ca prin voluntariat şi implicarea tinerilor să contribuie la conştientizarea faţetelor civismului (pasivitate vs. inițiativă, acceptare vs. ignorare, respect/ toleranță vs. respingere/desconsiderare etc.).

Atelierul de lucru a conținut o parte de prezentare a conceptului de „No Hate Speech” (discurs instigator la ură), o dezbatere pe tema „Cine pe cine discriminează în România” și activități interactive prin care să se aducă un plus în răspândirea mesajului despre discursul instigator la ură. Tinerii prezenți la workshop au desenat sau au scris pe marginea unor termeni precum discriminare, excluziune socială, diferențe rasiale, stereotipuri, ș.a. Materialele realizate vor fi publicate de Fundația Doriana în mediul online.

Discursul instigator la ură (DIUA) se regăsește în toate formele de exprimare care diseminează, incită, promovează sau justifică ura rasială, xenofobia, anti-semitismul sau alte forme de ură bazate pe intoleranță, inclusiv: intoleranța exprimată de naționalismul agresiv sau etnocentrism, discriminare și ostilitate împotriva minorităților, migranților și persoanelor ce sunt descendenți ai imigranților, etc. DIU poate fi considerat o manifestare asociată unor fenomene conexe, de aceea vom întâlni deseori referiri la discursul instigator la ură în relație cu discriminare, stereotipuri, prejudecăți și excluziune socială.

Workshop-ul „No Hate Speech”, organizat cu ocazia SEDL, in parteneriat cu Primaria Turda.

Posted by Fundatia Doriana on Monday, 19 October 2015

 

Fotografii realizate de inTurda.ro

Related Articles

Citește articolul precedent:
Deschiderea expoziţiei permanente de arheologie romană la Muzeul de Istorie Turda

Comunicat: Deschiderea expoziţiei permanente de arheologie romană la Muzeul de Istorie Turda Vineri, 23 Octombrie 2015, începând cu ora 11:00,...

Închide