inTurda.ro

Operatii pe retina la o clinica privata din Alba Iulia

Operatii pe retina la o clinica privata din Alba Iulia

Operatii pe retina la o clinica privata din Alba Iulia
octombrie 25
10:57 2015

La Clinica privată de diagnosticare şi chirurgie oftalmologică „Opticline” din Alba Iulia, a doctorului Teodor Holhoş, s-au înregistrat în acest an, peste 2000 de operaţii de cataractă, o boală a ochiului care duce la tulburări de vedere, iar pupilele se colorează în alb sau cenuşiu. Operaţiile de înlocuire a cristalinului se efectuează cu aparate de înaltă performanţă şi precizie astfel că, combinate cu măiestria profesională a doctorului Teodor Holhoş şi a echipei sale, s-a ajuns să fie efectuate până la 30-35 de operaţii într-o zi.

Cea mai „bătrână” cataractă a fost operată la un cetăţean în vârstă de 98 de ani, iar cea mai rapidă, care a durat circa 5 minute la un cetăţean suferind de o boală cumplită, ce nu putea sta nemişcat decât câteva minute.

Acum, operaţiile de cataractă, de înlocuire a cristalinului, au devenit unele de rutină, tratate însă cu maximum de profesionalism, astfel încât toţi pacienţii să poată pleca acasă cu o lentilă potrivită şi să-şi recapete complet vederea la ochiul sau ochii care au fost operaţi.

Este vorba de intervenţiile chirurgicale pe retină, partea cea mai sensibilă a ochiului, un ţesut ca o foiţă de 350 de microni asemănătoare cu „pieliţa” de pe creier. Retina este de fapt un strat de ţesut care conţine prelungiri nervoase ce acoperă 2/3 din partea posterioară a globului ocular. Razele luminoase pe care cristalinul, lentila ochiului, le reuneşte într-un focar pe retină, reprezintă stimulul specific al celulelor senzoriale la lumină sau receptorii vizuali. Aceste celule asigură acuitatea vizuală şi perceperea culorilor şi conexiunilor dintre ele, se asamblează într-un mesaj vizual care este transmis prin nervul optic la centrul vizual din creier.

Cu vârsta, în retină pot apărea mici dezlipiri, „lacrimi”, „găuri”, astfel că în ochiul afectat apar puncte negre în mişcare şi străfulgerări de lumină, iar vederea devine tot mai înceţoşată.

În lipsa tratamentului potrivit se poate ajunge la orbire definitivă.

Intervenţiile pe retină cu ajutorul laserului ale doctorului Teodor Holhoş, cauzate fie de cauze naturale, de îmbătrânire, fie de accidente sau de diverse boli, în special diabet au salvat mulţi ochi ai unor cetăţeni din Alba Iulia, din Aiud, Turda, Sibiu, Petroşani etc.

Citeste mai multe despre acest subiect AICI.

Sursa: ziarulunirea.ro

Related Articles

Citește articolul precedent:
Marti, 27 octombrie 2015, se ia curentul pe mai multe strazi din Turda

Societatea Electrica va întrerupe marți, 27 octombrie, alimentarea cu energie electrică în municipiul Turda. Vor fi afectați de această întrerupere...

Închide