inTurda.ro

Tudor Ștefănie despre vestea impozitelor crescute cu 275%: „vă pot demonstra ulterior că informația a fost complet eronată”

Tudor Ștefănie despre vestea impozitelor crescute cu 275%: „vă pot demonstra ulterior că informația a fost complet eronată”

Tudor Ștefănie despre vestea impozitelor crescute cu 275%: „vă pot demonstra ulterior că informația a fost complet eronată”
noiembrie 10
12:17 2015

Primarul Tudor Ștefănie a replicat după ce pe mai multe surse naționale de știri a apărut informația că Turda va fi orașul cu cele mai mari impozite din țară în anul 2016. Acesta a postat pe pagina de Facebook următoarele:

„Nu inteleg de unde vin aceste informatii aiuritoare privind taxele si impozitele care se vor aplica la Turda, in anul 2016, sustinandu-se teoria ca ar fi cele mai mari din tara…

Va spun din capul locului ca informatiile sunt eronate! Pe unele medii de la nivel national s-a spus ca vor creste taxele si impozitele pentru populatie cu 275%. Nu este adevarat! 
Asa dupa cum mi-am luat angajamentul in fata oamenilor, am propus variante minime de aplicare a taxelor si impozitelor locale.

In cazul persoanelor fizice, de exemplu, se mentine cota de 0,1% ca si in acest an (nu 0,3% cum se preciza, eronat, in acel studiu). Eventualele cresteri, comparativ cu acest an, rezulta din prevederile impuse de Codul Fiscal, Guvernul anuntand ca se va impozita terenul de sub locuinte, de exemplu, plus alte cateva modificari care influenteaza aceste impozite! Dar, repet: noi nu putem interveni in aceste prevederi, unde sunt fixate de Guvern!

In cazul persoanelor juridice, unde intr-adevar am propus 0,3%, este vorba de o scadere de circa 5 ori, in acest an platindu-se la valoarea de 1,5%!

Din aceste considerente, nu inteleg de unde si cine isi asuma informatia eronata difuzata la nivel central si nu numai.

Rog locuitorii sa fie linistiti, pentru ca in ciuda celor spuse in presa centrala, adevarul e cu totul altul… Multumesc de intelegere.

Si o precizare: taxele si impozitele nici macar nu s-au votat. Se vor vota miercuri (nota: in sedinta extraordinara a Consiliului Local Turda). Propunerea mea a fost cea anuntata, respectiv la valori cat mai mici. Va pot demonstra ulterior ca informatia a fost complet eronata si ca la Turda nu sunt cele mai mari taxe si impozite la nivel national”.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Ofertă specială la Teatrul Aureliu Manea Turda: „Cafeaua domnului ministru” la doar 10 lei

Ofertă specială de weekend ! Sâmbătă 21 noiembrie 2015, ora 18.00, Teatrul Aureliu Manea din Turda ne invită la comedia...

Închide