inTurda.ro

Tudor Ștefănie: Problema asfaltării drumurilor este una extrem de importantă

Tudor Ștefănie: Problema asfaltării drumurilor este una extrem de importantă

Tudor Ștefănie: Problema asfaltării drumurilor este una extrem de importantă
noiembrie 18
14:31 2015

Primarul Municipiului Turda, Tudor Ștefănie, a transmis un mesaj pe contul personal de Facebook, prin care precizează faptul problema asfaltării drumurilor din Turda este una extrem de importantă însă bugetul local nu poate susține lucrări de avengura celor necesare.

Problema asfaltarii drumurilor in Turda este una extrem de importanta. Toti stim asta! Problema este ca bugetul local nu poate sustine lucrari de anvergura celor necesare. Pentru ca nu exista atatia bani! Tocmai de aceea, am fost constient ca trebuie gasite solutii. Urmare interventiilor facute anterior la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, azi s-a semnat actul aditional nr. 1 la contractul de finantare nr. 13507/28.08.2015, prin care, in perioada 2016-2017 sunt alocate fonduri de peste 5,7 milioane lei (peste 57 miliarde lei vechi) in vederea reabilitarii si modernizarii strazilor din Turda, prin programul National de Dezvoltare Locala, gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Pe langa aceasta finantare, administratia locala isi propune sa aloce suplimentar din bugetul local suma de 5 milioane de lei, astfel incat sa putem initia si finaliza lucrari prioritare de mare anvergura.

Trebuie demarate procedurile de elaborare a caietelor de sarcini si a documentatiei de licitatie in vederea lansarii procedurii de selectare prin licitatie publica a antreprenorului general al lucrarilor, astfel incat estimam ca in primavara anului 2016 vor incepe efectiv lucrarile de reabilitare strazi cu prioritizarea acestora in conformitate cu avizul Consiliului Local.
Mi-as fi dorit ca acesti bani sa vina in 2013 sau in 2014… Dar nu e tarziu nici acum!

Related Articles

Citește articolul precedent:
CAA anunţă întreruperea furnizării apei potabile pe străzile: Tineretului, Lăcrămioarelor și Panseluțelor

Compania de Apă ARIEŞ anunţă întreruperea furnizării apei potabile, în municipiul Turda, în data de 20 noiembrie 2015 între orele...

Închide