inTurda.ro

Bazinul de Înot Turda: Beneficii rezultate în urma practicării înotului

Bazinul de Înot Turda: Beneficii rezultate în urma practicării înotului

Bazinul de Înot Turda: Beneficii rezultate în urma practicării înotului
noiembrie 19
15:01 2015

Inotul este o optiune excelenta pentru a face miscare in orice perioada a anului, dar este o activitate mai populara mai ales pe timpul verii, cand se poate practica in bazine sau chiar la mare, astfel Bazinul de Inot Turda va prezinta cateva beneficii rezultate in urma practicarii inotului ,destinat tuturor categoriilor de varsta:

Inotul iti ofera un excelent antrenament cardiovascular si de asemenea iti tonifica musculatura, te ajuta sa slabesti si iti fortifica plamanii,in general iti vei imbunatati cu adevarat viata.

Cand practici sporturi precum alergatul, aerobicul sau ridicatul greutatilor, iti soliciti foarte mult articulatiile si sistemul muscular. Inotul nu iti forteaza articulatiile, din contra, este considerat o activitate cu risc scazut de accidentari daca este practicat asa cum trebuie si chiar ajuta la vindecarea diverselor afectiuni ale aparatului locomotor.

Inotul este o forma de antrenament care creste frecventa cardiaca si stimuleaza circulatia. In timpul inotului, toate grupele musculare sunt puse in miscare simultan, provocand organismul la un antrenament total. Frecventa cardiaca trebuie sa creasca cu scopul de a furniza mai mult oxigen pentru activitatea musculara. In timp, rezistenta organismului va creste iar antrenamentul va deveni mai usor. Inotul are o influenta pozitiva asupra plamanilor, in sensul ca in timp va creste capacitatea respiratorie si vei respira mai eficient. Acest lucru este benefic pentru persoanele in varsta a caror capacitate respiratorie incepe sa scada odata cu varsta.

Exista o serie de studii care au demonstrat ca practicarea regulata a inotului accelereaza vindecarea astmului, a tulburarilor de statica vertebrala (scolioze,lordoze,cifoze), a herniei de disc, a durerilor articulare si musculare , dar si a autismului, depresiei sau anxietatii. Ceea ce trebuie sa retinem este faptul ca vorbim de o terapie de durata si pentru obtinerea rezultatelor este importanta consecventa .

Acest tip de antrenament prin inot este diferit de alte tipuri de exercitii care incalzesc corpul si, ca rezultat, reduc pofta de mancare. Inotul este distractiv si poate fi o modalitate foarte buna de socializare. Chiar daca il practici pe plaja sau in bazin, este placut sa inoti cu alte persoane.

Pentru femeile insarcinate exercitiile efectuate in apa tonifica musculatura folosita în timpul nasterii.

Pentru cei mai in varsta, cu probleme articulare (artrita), exercitiile efectuate in apa sunt mai sigure, satisfac dorinta de miscare, cresc flexibilitatea si au impact scazut asupra articulatiilor.

 Indiferent de varsta, greutate, nivel de calificare, inotul este o alegere excelenta de petrecere a timpului liber si nu numai. Poate fi privita si ca o forma de antrenament pe care sa o adaugi la exercitiile pe care le faci in mod obisnuit.

VEZI AICI CARE ESTE PROGRAMUL DE FUNCȚIONARE al BAZINULUI DE ÎNOT DIDACTIC TURDA.

 

Related Articles

Citește articolul precedent:
Notă de informare către cetăţenii Municipiului Turda

Notă de informare Către cetăţenii municipiului Turda,  rezidenţi în arealul acoperit de “Ansamblul urban de sec. XVIII-XIX”        ...

Închide