inTurda.ro

De ce să mergi la dezbaterea organizată de grupul T9?

De ce să mergi la dezbaterea organizată de grupul T9?

De ce să mergi la dezbaterea organizată de grupul T9?
noiembrie 21
14:38 2015

Grupul T9 va organiza luni, 23 noiembrie 2015, dezbaterea publică pe tema „Turda turdenilor Vs. Turda turiștilor”. Acest eveniment se dorește a fi un dialog între susținători ai unor inițiative cetățenești despre câteva subiecte de interes civic, printre care proiectul de finalizare și modernizare a Casei de Cultură, situația infrastructurii orașului și in special a intrărilor in oraș, și o serie de inițiative și propuneri pentru un turism de calitate.

Săptămâna aceasta Primăria Turda a organizat o altă dezbatere, despre revitalizarea eonomică și socială a centrului istoric, la care au participat foarte puțini oameni, deși au fost invitați în mod personal și în scris peste 100 de proprietari din zona centrală. Întrebarea tuturor celor prezenți a fost aceeași: „de ce nu participă oamenii la procesul de luare a unor decizii care îi vor afecta?”. Așa cum menționa și primarul Tudor Ștefănie, „oamenii vor începe să vorbească după ce noi vom lua decizia, dar atunci va fi prea târziu”.

Primul motiv pentru care să mergi la dezbaterea de luni este acesta: fă-ți cunoscută opinia înainte ca lucrurile să se întâmple. Vrei să fie schimbate lucrurile în bine? Haide cu o idee.

Prietenii de la NOA Business Academy au punctat recent un lucru foarte important: „Doar in momentul in care vom constientiza ca fiecare dintre noi suntem o rotita in mecanismul comunitar si doar cand fiecare se va invarti corect, lucrurile se vor indrepta in directia buna”. Acesta este al doilea motiv pentru care să mergi luni la dezbatere: ești o rotiță importantă în progresul comunității locale. Societatea civilă suntem noi, cetățeni ai unui oraș, ai unei țări; fiecare dintre noi.

Dezbaterea are loc luni, 23 noiembrie, începând cu ora 17.00 in Sala Mare a Primăriei Turda! Vei fi acolo?

Related Articles

Citește articolul precedent:
Copiii turdeni care iubesc baschetul au o nouă opțiune! Înscrierile se fac luni!

Asociaţia Sportivă Turda Wolves Basketball face înscrieri pentru cursuri de baschet. Sunt invitaţi toţi cei care îşi doresc să practice...

Închide